Sport

OSMO IZDANJE

112. brigada osvojila braniteljski turnir u Benkovcu

U zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici nakon 20 minuta nije bilo pobjednika, završeno je 1:1, pa se pristupilo izvođenju penala. u tom ruletu spretniji i sretniji su bili igrači 112.brigade pa je na kraju rezultat glasio 4:3

Nije to bio nikakav prestiž, to je bilo iznimno druženje hrvatskih branitelja u Benkovcu. Naime i ove je godine UHDDR-a Benkovac u subotu, 17. kolovoza, uspješno organizirala već 8. tradicionalni malonogometni turnir braniteljskih udruga Zadarske županije. Po prekrasnom vremenu turnir je igran na dijelu Gradskog nogometnog stadiona HNK Velebita u Benkovcu koji je, inače u fazi renoviranja, budući da je nedavno ugrađen sustav navodnjavanje prskalicama, navođen elektronskim putem.

Kao što su pokazali svoje zajedništvo u Domovinskom ratu, tako su branitelji okupljeni u sastavima 8 ekipa, pokazali zajedništvo i na sportskom polju. Prije toga obavili su, zajedno s najvišim predstavnicima Grada Benkovca, dužnu zadaću odavanja počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu pred spomen obilježjem na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Tijekom postrojavanja ekipa na benkovačkom stadionu, sve sudionike pozdravio je, u ime organizatora predsjednik UHDDR-a Benkovac Nediljko Genda, rekavši kako je iznimno ponosan što se već osam godina događa zjaedništvo braniteljskih udruga i na sportskom terenu u Benkovcu. U ime domaćina i organizatora svima je izrazio toplu dobrodošlicu i ugodan sportski dan.

Nakon Gende pozdravne je riječi uputio i Dario Duić, tajnik UHDDR-a RH. On je također naglasio kako su hrvatski branitelji itekako zaslužni za sve ovo što danas imamo, pa je njihovo zajedništvo ocijenio kako dobar primjer koji bi trebali slijediti i svi ostali. - Danas je sve više onih koji omalovažavaju hrvatske branitelje, a samim tim i njihove zasluge u Domovinskom ratu, no to su oni koji nikad nisu ni voljeli Hrvatsku, niti je danas vole, pa pokušavaju na sve moguće načine obezvrijediti i ulogu branitelja i instituciju Domovinskog rata. Hrvatski branitelji, vi ste ponos i dika hrvatskoga naroda i nikada i ni pred kim nemojte pognuti glavu, naglasio je Duić.

I gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić imao je lijepu riječ za hrvatske branitelje rekavši kako je Grad Benkovac uvijek pružao potporu ne samo braniteljskoj populaciji nego i svim drugim događanjima i obilježjima koji su vezani za noviju hrvatsku povijest. Gradonačelnik Bulić je ujedno proglasio turnir otvorenim.
Ekipe su bile raspoređene u dvije skupine. Prvu su činili: USPDR Poskoci, Grad Benkovac, UHDDR Benkovac i VOMP Tenkisti, dok su u drugoj skupini bili: Udruga 112.brigade, URVDR 4.GBR, URVDR Tigrovi i UHRVDR 9.GBR Vukovi. Nakon razigravanja i 20-minutnih utakmica koje su odigrale ekipe po skupinama svaka sa svakom u samu završnicu turnira plasirali su se Vukovi, Poskoci, 112.brigada i benkovačka UHDDR-a. Tako su u utakmici za treće mjesto snage odmjerile ekipe: UHRVDR 9.GBR Vukovi i UHDDR-a Benkovac. Nakon uzbudljivih i neizvjesnih 20 minuta pobijedili su UHDDR-ovci rezultatom 2:1.

Za Vukove su nastupili: Milan Orešković, Dalibor Klobučar cap., Zoran Bilaver, Stipe Dević, Ante Marić, Davor Števanja, Robert Šimunović, Srećko Katuša, Petar Čumurđić.

Za UHDDR-a Benkovac igrali su: Elvis Čulina, Nediljko Genda, Željko Radaš, Dalibor Mamić, Lenko Petrić, Ante Mijić Šole, Anto Knežević Žaga.

U finalu su se sastali Poskoci i 112.brigada. U također zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici nakon 20 minuta nije bilo pobjednika, završeno je 1:1, pa se pristupilo izvođenju penala. u tom ruletu spretniji i sretniji su bili igrači 112.brigade pa je na kraju rezultat glasio 4:3 u njihovu korist, te su na taj način osvojili ovogodišnji Tradicionalni malonogometni trurnir braniteljskih udruga Zadarske županije u Benkovcu.

Za Poskoke su igrali: Ante Jerak, Saša Pelaić, Mario Dejanović, Nenad Župan, Marin Miletić, Antonio Bačić.

Za ekipu 112.brigade igrali su: Zoran Čerina, Jure Čulina, Neno Marinović,Marin Čulina, Zdravko Jukić, Stipe Baždarić, Stipe Prtenjača, Ivica Margarin.

Na kraju su dodijeljeni i vrijedni pokali i zahvalnice najuspješnijim ekipama i pojedincima. Osim ekipa koje su bile najuspješnije i već su spomenute, najbolji vratar turnira bio je Ante Jerak iz Poskoka, najbolji strijelac Ante Mijić Šole iz UHDDR-a Benkovac, dok je najbolji igrač turnira Saša Pelaić iz Poskoka.

Domaćin i organizator se potrudio da cijelo vrijeme svi sudionici i gosti, te posjetitelji imaju okrijepu. Tako je vrijedni chef Dene pripremio izvrsno ukusne fažole, a Mile Marić lignje na 101 način. Onih sto bilo je dobro, jedan malo žilav, no to pripisujemo umoru. Ako je suditi po svemu i drugi će hrvatski branitelji htjeti doći do godine na turnir. Dobro došli, poručuje glavni u organizaciji Nediljko Genda.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA