Zadar

CCI4TOURISM U BENKOVCU

AGRRA održala prve radionice u sklopu projekta CCI4TOURISM

U ponedjeljak, 13. rujna Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA organizirala je prve dvije od niza predviđenih radionica u sklopu projekta CCI4TOURISM financiranog programom Interreg Adrion.

U ponedjeljak, 13. rujna Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA organizirala je prve dvije od niza predviđenih radionica u sklopu projekta CCI4TOURISM financiranog programom Interreg Adrion. Predavanja su se održala u prostoru Gradske knjižnice Benkovac.

Projekt ima za cilj otkrivanje poduzetnika i novih talenata, ali i jačanja poduzetničkih vještina i integracije između kulturnih, kreativnih i turističkih poduzeća za stvaranje novih tvrtki i za dizajn novih proizvoda. Stoga su sudionici dviju radionica bili akteri iz različitih kulturnih i kreativnih industrija u turizmu na našem području. Ovaj šarolik spoj kulturnjaka, kreativaca i turističkog sektora bio je upravo ključ uspjeha održanih radionica.

Projekt CCI4TOURISM predstavila je Ivana Dević, zamjenica ravnatelja AGRRA-e koja je ujedno i voditeljica projekta, te su svi nazočni imali priliku saznati pojedinosti o projektu i planovima djelovanja u budućnost. Na prvoj radionici, s početkom u 17 sati, tema je bila „Trendovi na turističkom tržištu". Predavačice, apsolventice s Odjela kulture i turizma u Zadru održale su zanimljivo i informativno predavanje o pozitivnim i negativnim trendovima u turizmu s posebnim naglaskom na posljedice istih u kulturno kreativnoj industriji.

Tema druge radionice koja je uslijedila u 18.30 sati bila je „Važnost digitalnog marketinga za male i srednje poduzetnike u turizmu". Predavačice su sudionicima približile tematiku na vrlo živopisan način i prikazale aktualne primjere uspješne implementacije digitalnih tehnologija u poslovanju malih i srednjih poduzetnika iz svih sektora s posebnim naglaskom na kulturnjake, kreativce i turistički sektor.

Nakon završetka radionica, održao se zabavan „kviz znanja", te panel rasprava gdje su polaznici imali priliku postavljati pitanja, iznositi svoje stavove, izmjenjivati vlastita iskustva i saznati sve o tome kako upravo oni doprinose uspjehu projekta CCI4TOURISM i na koji je način ovaj projekt od važnosti za njih. Radionice su se pokazale kao izvrsna prilika za stjecanje novih znanja i vještina te za umrežavanje svih nazočnih.

Sljedeći set radionica održat će se u Biogradu u Poduzetničkom inkubatoru u petak sa početkom u 17:00 sati te će se dalje nastaviti održavati na različitim lokacijama u Zadarskoj županiji tijekom cijelog mjeseca rujna upravo kako bih ovim projektom došli do različitih pripadnika ciljanih skupina i istovremeno širili mrežu među dionicima iz kulturne i kreativne industrije u turizmu. Sve informacije o održavanju budućih radionica biti će dostupne na našoj službenoj web stranici i društvenim mrežama.

 

 

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA