Biznis

EKO ZRMANJA

Alternet uči Obrovčane kako pokrenuti vlastiti posao

U sklopu projekta AlterNET - Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Obrovcu će se održati edukacija pod nazivom „A sad na posao". Edukacija će se održati u srijedu 13. studenog u 10 sati u prostoru udruge Eko Zrmanja

U sklopu projekta AlterNET - Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području u Obrovcu će se održati edukacija pod nazivom „A sad na posao". Edukacija će se održati u srijedu, 13. studenog u 10 sati u prostoru udruge Eko Zrmanja.

U sklopu ove edukacije polaznici/e će biti upoznati s mogućnostima samozapošljavanja kroz različite organizacijske oblike, te će saznati osnovne informacije o tome kako otvoriti obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG), obrt ili jednostavno trgovačko društvo (j.d.o.o), kao i kako osnovati udrugu. Osim toga bit će im prezentirane i osnove poslovnog komuniciranja, prezentacijskih vještina i medijskih nastupa. Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u AGRRA-i održava edukaciju o otvaranju OPG-a, obrta i j.d.o.o.-a, dok edukaciju vezano uz ostale teme provodi voditeljica projekta Nives Rogoznica.

Edukacija je prije svega namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama, osdnosno osobama koje su, ukoliko imaju ispod 29 godina nezaposlene minimalno 6 mjeseci ili koje su ukoliko su starije od 29 godina, nezaposlene minimalno godinu dana. Na edukaciju se također mogu prijaviti i članovi i zaposlenici udruga, poljoprivrednici i predstavnici javnog sektora na administrativnom području Grada Obrovca.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta na e-mail: [email protected] ili SMS porukom na broj mob. 091 20 85 696.

Ovo je treća od osam ovakvih edukacija koje će biti provedene u svim općinama i gradovima na projektnom području. Slijede edukacije u Novigradu, Pakoštanima, Polači, Stankovcima i Sv. Filipu i Jakovu.

Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar" u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA). Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA