Zadar

KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA

Ante Fuzul na izbore izlazi s nezavisnom listom „Bnm u srcu“

Nastavit ćemo beskompromisnu borbu za bolji život svima, za grad u kojem se neće dobivati posao ili uvjetovati dobivanje posla stranačkim i rodbinskim vezama

Dosadšnji vijećnik MODES-a u Gradskom vijeću Biograda Ante Fuzul najavio je kako će se na sljedećim izborima kandidirati za gradonačelnika, ali kao nezavisni kandidat liste "Bnm u srcu". Fuzula je na ovo navelo nezadovoljstvo radom sadašnje gradske vlasti, kao i posljednjom odlukom da se održi svečana sjednica Gradskog vijeća za Dan Grada, iako su redovne sjednice održavane elektronskim putem zbog epidemioloških okolnosti.

- Prigovore oporbe na takvo ponašanje, posebice u svibnju i kolovozu, vladajući su ignorirali, iako su uvjeti bili puno bolji nego što su sada, a mjere koje su donesene od strane nacionalnog stožera puno blaže nego sad. Isto tako, da podsjetimo, nacionalni stožer je prije par dana produžio postojeće rigorozne mjere, zbog kojih ugostiteljski objekti ne rade, zabranjeno je okupljanje više od 25 osoba na otvorenom. No, gradskoj upravi gradonačelnika Kneza te mjere očito ne znače ništa, jasno je da ih to neće spriječiti da organiziraju svečanu sjednicu, navodi Fuzul, koji je poziv na svečanu sjednicu odbio.

- Ne vjerujem da će isti odustati od svojeg nauma, jer je prevelika želja da se pohvali skupo izgrađenim projektima, poput recimo Poduzetničkog inkubatora, za kojeg se još uvijek ne zna koliko je koštao. Za Poduzetnički inkubator utvrđeni trošak iz dokumentacije koju smo dobili na sjednici je oko 32 milijuna kuna i ima površinu 1.869 m2, sad po zadnjim podacima se u medijima već spominje cijena od 38 milijuna kuna, a površina je cca 2406 m2. Tko zna, možda je od te sjednice u svibnju nabujao Poduzetnički inkubator, bilo je dosta kiša, a ovo je ipak poljoprivredni kraj, a zemlja rodna, a možda je samo gužva zbog Knezovih „pilića" ili „tučića" utjecala na povećanje dimenzija.

Fuzul se prisjetio i sumnjive nagradne igre u organizaciji radija Bnm u ljeto 2019, više od tri godine traganja za nestalim kamenom s mula, za kojeg je gradonačelnik tvrdio da ne zna gdje je, a koji je, kako kaže, kasnije pronađen ugrađen u kamenu kućicu na ranču do njegovog. Projekt POS malo se gradi, malo ne gradi, pa je cijena kvadrata došla skoro na tržišnu vrijednost...

- Zbog svega toga krenuli smo u pripreme za predstojeće lokalne izbore, koji se održavaju ove godine u svibnju, te već sada kao nezavisna lista možemo najaviti kandidaturu Ante Fuzula, sadašnjeg potpredsjednika Gradskog vijeća za gradonačelnika grada Biograda na Moru kao nezavisnog kandidata. Nastavit ćemo beskompromisnu borbu za bolji život svima, za grad u kojem se neće dobivati posao ili uvjetovati dobivanje posla stranačkim i rodbinskim vezama, za grad u koji će se naši studenti, kao obrazovani stručnjaci vratiti i zasnivati obitelji, nastaviti graditi grad na našim starim temeljima. Nastavit ćemo svoju borbu za vraćanje starog sjaja Biogradu koji on zaslužuje kao kraljevski hrvatski grad, nastavit ćemo tu borbu zato što nam je grad Bnm u srcu, a ne u džepu. Nastavit ćemo našu borbu kao Nezavisna lista „Bnm u srcu". I pozivamo Vas da nam se pridružite i pošaljete ovu nesposobnu vlast tamo gdje joj je već odavno mjesto, poručuje Fuzul.

 

Nagrada za životno djelo Jošku Strpiću

Svečana sjednica u povodu Dana grada Biograda i blagdana Svete Stošije, zaštitnice grada, održat će se dana 15. siječnja u Poduzetničkom inkubatoru Biograd na Moru u skladu sa svim epidemiološkim mjerama. Sjednica je zakazana za 18 h, izvijestili su iz Grada Biograda.

Na svečanoj sjednici Nagradu za životno djelo primit će turistički djelatnik Joško Strpić, a godišnju Nagradu Grada Biograda za prošlu 2020. primit će časna sestra Anka Špralja.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA