SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1711666800 AND gallery_id = 8511File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1711666800, '8511', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Antifašisti obilježili 74. godišnjicu oslobođenja Dalmacije - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

PROSLAVA U ZADRU

Antifašisti obilježili 74. godišnjicu oslobođenja Dalmacije

Pripadnici NOB-a i antifašisti upozorili su na sve učestačije iskrivljavanje povijesnih činjenica i porast neofašizma

Antifašisti iz cijele Dalmacije danas u Zadru obilježavaju 74. godišnjicu oslobođenja Dalmacije u Drugom Svjetskom ratu, te 75. obljetnicu osnutka 8. dalmatinskoga korpusa, u to doba najveće vojne postrojbe u Hrvatskoj.

Pripadnici NOB-a i antifašisti upozorili su na sve učestačije iskrivljavanje povijesnih činjenica, porast neofašizma, te nezadovoljavajući odnos aktualne vlasti prema antifašizmu. Ističu da je i Domovinski rat, u kojem su se branitelji borili protiv suvremenoga fašizma, nastao na temeljima antifašističke borbe.

- Mi antifašisti borili smo se protiv tuđina i svakog okupatora u obrani svoje domovine Hrvatske, a što su i naša djeca napravila u Domovinskom ratu protiv osvajača, rekao je preživjeli partizanski borac Jakov Jukić. Izrazio je nadu da će se popraviti odnos između antifašista i predstavnika lokalne i središnje vlasti.

Na skupu je bio i umirovljeni general Hrvatske vojske, iz Udruge veterana Domovinskoga rata antifašista - VEDRA. On je istaknuo da su i NOB i Domovinski rat bili osloboditeljski, pravedni i obrambeni.

- U oba rata hrvatski građani i hrvatski borci borili su se za samostalnost i slobodu hrvatskoga naroda. Kao što su se u 2. Svjetskom ratu partizani na području borili protiv njemačkoga nacizma i talijanskoga fašizma, tako smo i mi tijekom Domovinskoga rata borili se protiv onog koji je nadirao iz Beograda od Slobodana Miloševića, rekao je Gabričević.

 

Obilježavanje 74. obljetnice oslobođenja Dalmacije
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (20)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA