Zadar

ALEMKA MARKOTIĆ NA PRESICI NACIONALNOG STOŽERA

Aparat za testiranje u Zadru nije u funkciji jer ne postoji mogućnost nabavke reagencija

Od jučer u 16 sati broj novozaraženih koronavirusom u Hrvatskoj je 56, što je ukupno 713

NOVO

Nakon 20 sati potvrđena su još dva slučaja, što čini ukupno 715 slučajeva u Hrvatskoj. Dobre su vijesti što je izliječeno 55 osoba. 

RANIJE

Od jučer u 16 sati broj novozaraženih koronavirusom u Hrvatskoj je 56, što je ukupno 713 slučajeva. Učinjeno je ukupno 5900 testiranja. Na respiratoru je 26 bolesnika, a 52 osobe su izliječene.

- Preminulih je, nažalost, šest. Preminuo je bolesnik u KB Dubrava, koji je bio teški bolesnik, rekao je ministar Vili Beroš na "presici" koja se održala u 14 sati.

U Zagreb će uskoro sletjeti avion iz Šangaja, kojim leti 13 tona zaštitne opreme.

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak pojasnio je kako mogu biti otvorene specijalizirane prodavaonice samo u zatvorenom dijelu tržnica koje ispunjavaju odgovarajuće higijenske uvjete.

Na novinarsko pitanje o Milanovićevoj izjavi da se odluke sada trebaju donositi dvotrećinskom većinom, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako ne prati izjave. Nacionalni stožer sada donosi odluke koje županijski stožeri moraju implementirati.

- Nikome ne pada na pamet ograničavati ljudska prava, ali ovo je izvanredna i ekstremna situacija, rekao je Božinović.

Alemka Markotić izjavila je kako se u Hrvatskoj u posljednje vrijeme višestruko uvećao broj testiranih. Iznimka je punkt u Zadru, jer za postojeći aparat trenutno ne postoji mogućnost nabavke reagencija.

- Nadamo se da će uskoro biti snabdijeveni, a postoji mogućnost i da im se isporuči drugi aparat. Time neće imati takva ograničenja, istakla je.

- Moje isprike, neki dan sam nakon kontakta sa zadarskim županom i gradonačelnikom rekao da će reagencije biti poslane, no nije bio problem u tome, nego se ispostavilo da uređaj nije kompatibilan. Ispričavam se na pogrešnoj informaciji, istaknuo je Beroš.

PRIKAŽI KOMENTARE (21)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA