Zadar

POKRENUTA ONLINE PETICIJA ZA HITNU SANACIJU

Apel kćeri vozača poginulog u Stankovcima: Neka on bude zadnji, izgradite kružni tok!

Bol koju prolazimo nitko nikada neće nadoknaditi, ali samo ne želim da to netko drugi doživi, kaže kći preminulog vozača

Ana Klarić Bubica, vijećnica Zadarske županije i Općine Stankovci, pokrenula je online peticiju kojom se traži hitna i neodgodiva izgradnja kružnog toka na spoju (raskrižju) državnih cesta D59 i D27 kod poslovne zone Stankovci.

- Izgradnja kružnog toka se traži zbog učestalih teških i tragičnih prometnih nesreća s obzirom na povećan protok vozila koja dolaze s autoceste A1 s izlaza Pirovac i spajaju se na državne ceste D59 pa na D27 i koja ne poštuju prednost prolaska unatoč prometnim znakovima i postavljenoj signalizaciji. U zadnjih nekoliko godina, dogodilo se više desetaka teških prometnih nesreća, postojeća rješenja nisu dala rezultate, zbog čega zahtijevamo hitnu izgradnju kružnoga toka, navodi Klarić Bubica, potaknuta pismom kćeri muškarca koji je na raskrižju smrtno stradao 19. kolovoza.

Kći preminulog uputila je javni apel kojim također traži kvalitetno prometno rješenje, kako raskrižje ne bi odnijelo nove žrtve.

- Ja sam iz Orahovice, kao i moja obitelj. Nažalost hrvatska realnost me šutnula putem Irske prije godinu dana. Dana 19. kolovoza 2019. otac mi je poginuo na raskrižju "ruski rulet" u Stankovcima, krivicom čovjeka koji nije stao na znak "STOP". Otac mi je imao 50 godina.

Peticija je za apel izgradnje kružnog toka na tom raskrižju gdje je već 53 ljudi ozlijeđeno, a četvero (skupa s mojim ocem) smrtno stradalo u nizu nesreća koje su se ondje dogodile. Očajni smo ostatak obitelji i ja. Protjerana sam u drugu državu da zaradim za kruh i da si jednog dana stvorim obitelj. Otac je ondje radio kao sezonski pekar, nije zarađivao neki novac. Sestra mi živi u Zagrebu, a majka trenutno sezonski radi na moru. Borba za život i za kruh nas je razdvojila. Onda nam se dogodi ovo, nažalost mog tatu nitko više ne može vratiti, iako se s time još uvijek nisam pomirila. Jedino što ja želim je da on bude zadnji koji je tamo izgubio život. Bol koju prolazimo nitko nikada neće nadoknaditi, ali samo ne želim da to netko drugi doživi.

Navodno je u planu da se do 2023. godine izgradi kružni tok ondje.Barem kad bi stavili ležeće policajce koji ne koštaju milijune, semafore, kružni tok. Nešto, bilo što.... Molim Vas za pomoć, ako ikako možete bilo što napraviti, vjerujem u Vas, stoji kćerinom pismu potpisanog s "Obitelj Muminagić".

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA