Zadar

VANJSKU SURADNJU POJASNILA PROČELNICA BUŠIĆ

Huzjak angažiran da snimi stanje sportskih objekata

Zbog čega je Odjel za kulturu i sport angažirao arhitektonski ured Huzjak iz Zadra da za 68 500 kuna plus PDV za stručne i konzultantske usluge za obnovu, održavanje i izgradnju javnih sportskih terena?

Zbog čega je Odjel za kulturu i sport angažirao arhitektonski ured Huzjak iz Zadra da za 68.500 kuna plus PDV za stručne i konzultantske usluge za obnovu, održavanje i izgradnju javnih sportskih terena? Osim što u tom odjelu netko prima plaću, a nadležen je za održavanje, za sportske objekte postoje odgovorne osobe direktora SC Višnjik te ravnatelja ustanove Zadarski sport. Međutim, gradonačlenik Branko Dukić potpisao je u studenom prošle godine odluku o vanjskoj pomoći arhitekta Matije Huzjaka, u zadarskoj javnosti poznatog po nagrađenom, nikad ostvarnom modelu festivalske kućice "zadarska kockica".

U 37 mjesnih odbora postoji 20 višenamjenskih sportskih terena, a tu su i školska igrališta (?) dodaju u odgovor Odjela za kulturu i sport i otkrivaju kako "postoji još oko 80 površina u gradskim kvartovima za bavljenje sportom koje nemaju status igrališta, ali se na njima igraju razni sportovi. U želji da se svim navedenim igralištima pristupi planski i jednoobrazno, Grad Zadar naručio je dokument stručnih i konzultantskih usluga za obnovu, održavanje i izgradnju javnih sportskih terena.

Sva ta igrališta su u različitom stanju uporabnosti i očuvanosti te zahtijevaju i različit pristup održavanju. Međutim, Grad Zadar je naručio dokument stručnih i konzultantskih usluga, navodi se u odgovori na novinarski upit kojeg potpisuje pročelnica Dina Bušić, te pojašnjava što su htjeli postići.

"Cilj ove investicije je da Grad u jednom dokumentu dobije ocrtana sva navedena igrališta, da se dokumentira njihova razina opremljenosti (podloga, ograde, rasvjeta, tribine...) kao i njihov stupanj očuvanosti. Temeljem tih podataka dokument donosi usporedbu postojećeg stanja popisanih igrališta sa relevantnim propisima koji važe za sigurno korištenje svakog pojedinog od tih prostora (vrste i kvaliteta ograda, udaljenost linija igrališta od zidova ili ograda, osiguranje golova i koševa, osvijetljenost, pristupnost...). Sve navedeno postojeći dokument uvažava prikupljene informacije te služi kao podloga formiranje projektnih zadataka za daljnja ulaganja.

Krajnji cilj je da svi budući projekti tekućeg i investicijskog ulaganja u igrališta slijede jednoobrazni pristup te da se za različite sportove i namjene, realiziraju tipska rješenja koja bi za građane bilo pristupačna, sigurna i slobodna na korištenje, Gradu kao investitoru ekonomična i sljediva za daljnje održavanje i ulaganje", odgovor je resorne pročelnice kojeg će ovim putem dobiti i odgovorne osobe kojim su iz Huzjaka pokucali na vrata i tražili nacrte sportskih objekata.

Mimo ove studije i nažalost zadarske struke i za provjeru stanja veslačke rampe u Jazinama, iz Odjela za kulturu i sport pozvana je firma iz Samobora.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA