Zadar

IZBJEGNUT SUKOB INTERESA

Babić odlučio da Grad kupuje slike za Ligu koju vodi Dukić

Kako bi izbjegao sukob interesa, gradonačelnik Branko Dukić, prepustio je svom zamjeniku Anti Babiću, odluku kojom se odobrava isplata Ligi za borbu protiv raka kojoj je Dukić predsjednik.

Kako bi izbjegao sukob interesa, gradonačelnik Branko Dukić, prepustio je svom zamjeniku Anti Babiću, odluku kojom se odobrava uplata u humanitarne svrhe  Ligi za borbu protiv raka kojoj je Dukić predsjednik.

Liga za borbu protiv raka posljdnjih godina vodi akciju prikupljanja novca za kupnju aparata za zračenje za liječenje onkoloških pacijenata. U sklopu akcije Lige u listopadu je bila organizirana humanitarna izložba Dimitrija Popovića s koje je Grad Zadra kupio četiri slike za protokol Grada Zadra u ukupnoj vrijednosti od 11 500 kuna. Taj iznos iz Gradskog proračuna  uplaćan je na račun Lige za borbu protiv raka.

Dukić je u prvoj godini svog mandata dobio "blagoslov" Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa da može biti predsjednik te udruge.

Međutim, u tom mišljenju kojeg je tražio tadašnji tajnik Lige, pravnik po struci, pok. Vladimir Tomčuk, navodi se i upozorenje:

"Ukoliko tijekom obnašanja dužnosti gradonačelnika Grada Zadra nastupe okolnosti u kojima će dužnosnik biti u prilici donositi odluke koje utječu ili mogu utjecati na ostvarivanje prava i interesa udruge s kojom je dužnosnik interesno povezan, primjerice povodom zahtjeva predmetne udruge za dodjelom sredstava iz proračuna Grada Zadra, dužnosnik Branko Dukić dužan je osobno zatražiti mišljenje i uputu Povjerenstva, koja se daje ovisno o svim činjenicama i okolnostima konkretnog slučaja".

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA