Biznis

NA SNAZI ZABRANA OBAVLJANJA POSLOVNIH AKTIVNOSTI

Badurina pokušao izigrati mjeru opreza, sud mu zabranio povratak u upravu tvrtke

Županijski sud kao mjeru oprezu zabranio mu je osnivanje novih trgovačkih društava i članstva u upravljačkim strukturama trgovačkih društava, što je u suprotnosti s ovim pokušajem

Trgovački sud u Zadru onemogućio je danas upis Nevena Badurine na mjesto člana uprave tvrtke Ostrea Mare iz Stankovaca. Badurina je iz uprave tvrtke izišao prošle godine, prije nego će ga odvjetništvo optužiti da je iz tvrtke Ostrea izvukao novac, te za novog člana ove tvrtke uprave imenovao Antu Hrskanovića iz Vukovara.

Županijski sud u Zadru između ostalih mjera opreza zabranio mu je obavljanje određenih poslovnih aktivnosti i to osnivanja novih trgovačkih društava i članstva u upravljačkim strukturama trgovačkih društava. Posljednji put mjera opreza produljena je rješenjem od 3. srpnja. Budući da bi provedbom upisa promjene članova društva i osobe ovlaštene za zastupanje Neven Badurina postao bi jedini član društva, odnosno osoba ovlaštena za zastupanje društva, to bi predstavljalo izravno kršenje određene mjere opreza, ističe se u sudskoj odluci.

Badurini se kao prvookrivljeniku stavlja na teret da je u razdoblju od rujna 2003. godine do 25. svibnja 2018. godine sa žiro računa društva podizao i zadržao za sebe novac društva u ukupnom iznosu od čak 48 milijuna kuna. Riječ je o potporama i poticajima koje je dobio iz Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a koje su trebale služiti za unaprjeđenje proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta. Kako bi knjigovodstveno pravdao isplate tog iznosa, krivotvorio je poslovnu dokumentaciju društva uzimajući fiktivne pozajmice i milijunske novčane nagrade.

Nakon izlaska iz istražnog zatvora Badurini su oduzete putne isprave i izrečena zabrana obavljanja poslovnih aktivnosti.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA