SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713391200 AND gallery_id = 11009File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713391200, '11009', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Bilaver i Savić, Zadrani u Zagrebu o milijardama koje čekaju zadarsko gospodarstvo - Vijest - 057info - Zadar

Biznis

FOTO: SJEDNICA VIJEĆA KOMORE S OPTIMIZMOM OPORAVKA

Bilaver i Savić, Zadrani u Zagrebu o milijardama koje čekaju zadarsko gospodarstvo

U hotelu Kolovare održana je sjednica proširenog sastava Gospodarskog vijeća Županijske komore na kojoj su gostovali dužnosnici iz Zagreba, zadarskog podrijetla.

U hotelu Kolovare održana je sjednica proširenog sastava Gospodarskog vijeća Županijske komore na kojoj su gostovali dužnosnici iz Zagreba zadarskog podrijetla - posebni savjetnik premijera i glavni ekonomist HGK, dr. sci Zvonimir Savić te Josip Bilaver, državni tajnik za more.

Savić je uspio u zadnji tren dobiti dozvolu da može doći u Zadar zbog plana oporavka.

- Dobro je doći u rodni grad i malo se maknuti iz Zagreba, kazao je Savić koji je prezentirao sve ono što su do sada dogovorili s Europskom komisijom (EK) kroz 84 video konferencije.

- To je toliko naporno jer traje po tri četiri sata, razmatra se svaki detalj na koji ni mi baš nemamo još odgovor. U nekim situacijama nam je dolazilo da odustanemo od nekih projekta, dodao je u svom dijelu prezentacije Bilaver na temu milijardi iz EK oko kojih se još uvijek pregovara. Oni će se, prema njegovim riječima, utrošiti u pet reformi koje provodi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Savić je zadarskim gospodarstvenicima najavio da će to biti paket od 5.5 milijardi, 10 posto od ukupnog plana oporavka za Hrvatsku koja je najviše u EU izvukla za taj segment. Meni nije žao, kazao je Savić te u Zadru najavio kako poduzetnici za nekoliko mjeseci mogu očekivati objavu prvih natječaja.

A kakva je situacija sa zadarskim gospodarstvom, izložio je novi predsjednik Denis Ikić. Na sjednici je bio i stari Dario Jurin, iako je otišao u mirovinu.

Ikić je uz sve podatke iznio stav zadarskih gospodarstvenika iz razgovora koje je s njima vodio posljednjih 10-ak dana. Bili su puno optimističniji negoli mjesec dana ranije, kazao je predsjednik županijske komore.

Sjednica Gospodarskog vijeća
Foto: 057info (Saša Čuka)
PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA