SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1714082400 AND gallery_id = 10411File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1714082400, '10411', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Biograd Boat Show uspio ono što brojni sajmovi nisu - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

BRODOVI VRIJEDNI I DO 2 MILIJUNA EURA

Biograd Boat Show uspio ono što brojni sajmovi nisu

Ono što brojnim svjetskim tvrtkama nije uspjelo, uspjelo je biogradskoj Iliriji.

Ono što brojnim svjetskim tvrtkama nije uspjelo, uspjelo je biogradskoj Iliriji. Unatoč koronakrizi jutros je u Marini Kornati uz sve epidemiološke mjere otvoren 22. Biograd Boat Show, najveći nautički sajam u Srednjoj Europi.

- Kontinuitet nam je bila izvorna i najsnažnija okosnica, a slijedila ju je sigurnost. Odluku o održavanju sajma donijeli smo koncem lipnja uz propitivanje izlagača, koji su kao i mi bili dovoljno hrabri i poslovni drski. No, dali smo si obvezu da svaki mjesec pratimo situaciju i ako bude potrebno zaustavimo sajam ili ga podignemo za stupanj više, što smo u konačnici i učinili. Ovo je za mene najsretniji poslovni trenutak u zadnja četiri mjeseca, poručio je predsjednik Uprave Ilirije Goran Ražnjević dodajući kako se hrvatska nautika ove godine podigla na pijadestal najkvalitetnijeg turističkog proizvoda, zbog čega su Dani hrvatske nautike preuzeli ulogu Dana hrvatskog turizma, koji ove godine nisu održani.

Biograd Boat Show tako je postao jedan od svega tri nautička sajma koja su se uspjela oduprijeti teškim vremenima, u kojima je čak 160 velikih kruzera ostalo usidreno u svjetskim lukama.

- Najveći sajmovi nisu se uspjeli održavati, od Cannesa do Monaca. Jednostavno, njihova težina nije im dozvolila održavanje. Mi smo sa svojom fleksibilnošću pokazali da smo uporni. Nadam se da ćete biti impresionirani i da se dogodine opet vidimo, poručio je direktor sajma Milan Šangulin zahvaljući izlagačima koji su cijelo vrijeme bili uz njih.

A ove godine njih je preko 250 i imaju što za pokazati - od manjih brodova do pravih kuća na mora.

Sajam je zadržao međunarodni karakter, pa nam je tako vlasnik najvećeg plovila na sajmu, 20-metarske Anne Marie vrijedne 2 milijuna eura, rekao kako uživa u susretu s gostima iz Austrije i Njemačke po predivnom vremenu.

Ljubitelji brodova mogu uživati i u hrvatskim premijerama motorne jahte "Targa 45 GT"  luksuznog brenda Fairline, najnovijeg modela "Absolute 47 Fly" talijanskog brenda Absolute, a premijerne izložbe imaju i katamarani Excess 12 i ELBA 45, te luksuzne jedrilice First 53 Yacht, Terra Nauta 28, Merry Fisher 795 Serie 2, Saxdor 200 Sport i Rand Mana 23.

Kako bi posjetitelji na raspolaganju imali dovoljno vremena i prostora, sajam je produžen za jedan dan i traje sve do nedjelje 25. listopada. U sklopu sajma i "B2B" do 23. listopada u organizaciji HGK održavaju se četvrti Dani nautike, a već prvog dana organizirana je panel rasprava „Nautički turizam uz mjere za oporavak i otpornost ključan hrvatski turistički proizvod?". Počele su i nastavljaju sjednice udruženja marina, male brodogradnje, pružatelja usluga na plovilima - charter, turističkih brodara, te Zajednice ronilačkog turizma, odnosno svih predstavnika realnog sektora nautičke industrije i turizma.

 

Otvoren 22. Biograd Boat Show
Foto: 057info (Saša Čuka)
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA