Biznis

VLADA DALA KONCESIJU

Bivalvia Maris će uzgajati školjke u Novigradskom moru

Dozvoljena godišnja količina uzgoja školjaka je 400 tona, a koncesionar je dužan u roku od godine dana postaviti uzgajalište u Novigradskom moru i uložiti 4 milijuna kuna

Vlada je trgovačkom društvu Bivalvia Maris iz Zadra dodijelila koncesiju za uzgoj školjaka u Novigradskom moru. Tatjana Karamarko prije dvije godine osnovala je Bivalva Maris sa sjedištem na Bilom brigu.

Nakon objavljenog natječaja Povjerenstvo je zadarskom društvu odobrilo uzgoj školjki na pomorskom dobru u površini od 120.000 m2.

Dozvoljena godišnja količina uzgoja školjaka je 400 tona, a koncesionar je dužan u roku od godine dana postaviti uzgajalište u Novigradskom moru i uložiti 4 milijuna kuna, kako je navedeno u Studiji gospodarske opravdanosti ulaganja.

Za gospodarsko korištenje pomorskog dobra koncesionar se obvezuje da će uredno plaćati državi godišnju koncesijsku naknadu od 24.000 kuna, 0,20 kuna po m² zauzete ukupne površine pomorskog dobra godišnje te promjenjivi dio iznosi 0,20 % od ukupnog godišnjeg prihoda ostvarenog na koncesioniranom pomorskom dobru.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA