Zadar

NESLAVAN ZAVRŠETAK NAPLATE DUGOVANJA

Bivši vlasnici nakon dražbe ogolili zgradu, počupali čak i instalacije iz podruma

Dotadašnji vlasnici skinuli su sva prozorska krila, ulazna vrata, sobna vrata, klima uređaje, svu sanitariju iz kupaonica, električne ormariće s osiguračima, električnu instalaciju s prekidačima, a u podrumu zgrade uklonjene su sve vodovodne cijevi

Kupnja nekretnina u dražbenom postupku zbog ovrhe često je povoljnija, ali nosi i dodatne rizike zbog nezadovoljstva dotadašnjih vlasnika koji ih moraju napustiti. U to se uvjerila i jedna varaždinska tvrtka i njezin vlasnik, koji su u Ždrelcu na otoku Pašmanu kupili apartmane, ne znajući u kakvom ih stanju preuzima.

Kako su naveli u svojoj žalbi, tražeći da se dražba poništi, nekretnine nisu preuzeli u stanju u kakvom su bile u trenutku procjene, jer su devastirane. Dotadašnji vlasnici skinuli su sva prozorska krila, ulazna vrata, sobna vrata, klima uređaje, svu sanitariju iz kupaonica, električne ormariće s osiguračima, električnu instalaciju s prekidačima, a u podrumu zgrade uklonjene su sve vodovodne cijevi. Zbog svega im je nastala velika materijalna šteta pa su zatražili da im sud vrati uplaćenu kupovninu ili da ovršenici vrate zgradu u prvobitno stanje potpune upotrebljivosti i funkcionalnosti.

Općinski sud u Zadru odbio je zahtjev kao neosnovan jer se nova prodaja ne može provesti nakon što su se novi vlasnici upisali na nekretnine te izbrisali zabilježbu ovrhe i založnog prava. Zbog istih razloga neosnovan je i njihov zahtjev da se četvoro ovršenika naloži dovođenje u prvobitno stanje potpune upotrebljivosti i funkcionalnosti kupljenih apartmana pod prijetnjom izricanje dnevne kazne od 5.000 kuna svakom.

PRIKAŽI KOMENTARE (8)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA