Zadar

OPTUŽEN 41-GODIŠNJAK ZA TRI KAZNENA DJELA

Bivšu na silu ugurao u auto, tijekom vožnje je udarao, te je probijao policijsku blokadu

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 10. lipnja, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1980.) zbog počinjenja tri kaznena djela, objavljeno je na stranici DORH-a.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 10. lipnja, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1980.) zbog počinjenja tri kaznena djela, objavljeno je na stranici DORH-a.

Jedno je kazneno djelo protiv osobne slobode protupravnim oduzimanjem slobode i još  dva kaznena djela protiv javnog reda prisilom prema službenoj osobi u pokušaju.

U brzo podignutoj optužnici, navodi se kako se okrivljenom 41-godišnjaku stavlja na teret da je 10. svibnja 2021. u Zadru i u jednom mjestu pored Zadra, pod utjecajem alkohol, nezadovoljan što je oštećena 18-godišnjakinja prekinula s njim ljubavnu vezu, a svjestan da oštećenica ne želi ići s njim, kako bi savladao njezin otpor fizički, on ju je napao. Zatim je  protivno njenoj volji ugurao u vozilo, a tijekom vožnje ju je udarao dlanom po licu. Tereti ga se da je oštećenicu odvezao u svoju obiteljsku kuću gdje ju je, unatoč njezinom protivljenju, zadržao sve dok nije saznao da za njim traga policija.

Okrivljenika se tereti da je u jednom mjestu pored Zadra, dok se nalazio u vozilu zajedno sa oštećenicom, u trenutku kada je ugledao službena policijska vozila povećao brzinu kretanja svojim vozilom kako bi pobjegao. Tereti ga se da je tijekom bijega, u cilju da spriječi policijske službenike u obavljanju njihovih službenih radnji te pristajući na mogućnost da ugrozi njihovu sigurnost i tjelesni integritet, svojim vozilom udario u službeno policijsko vozilo koje je bilo zaustavljeno preko obje prometne trake kako bi mu se onemogućio bijeg. Policijski službenici tom su prilikom zadobili lake tjelesne ozljede.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA