Zadar

KORONA POSLOVANJE STRMOGLAVO BACILA U MINUS

Bolnici obustavljena isporuka lijekova, ne bi ju spasio ni cijeli županijski proračun

Samo jedan prolazak medicinske sestre kroz COVID odjel košta 800 kuna, a mora ući barem 20 puta

Općoj bolnici Zadar, Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd i Psihijatrijskoj bolnici Ugljan zbog duga veledrogerijama obustavljena je isporuka lijekova, osim onih koji su unaprijed plaćeni, upozorila je na današnjoj sjednici Županijske skupštine vijećnica SDP-a i saborska zastupnica Renata Sabljar Dračevac.

- Da je izdvojiti cijeli proračun Zadarske županije on ne bi bio dostatan za zadarsku bolnicu. Ona je jedna od rijetkih koja je poslovala unutar okvira, smanjili smo gubitke koliko smo mogli ali nas je pandemija strmoglavo bacila u minus, jer to sve košta. Samo jedan prolazak medicinske sestre kroz COVID odjel košta 800 kuna, a mora ući barem 20 puta, troše se dezinficijensi, maske... Ja mogu pohvaliti ravnatelja OB Zadar (Željko Čulina, pr.a.), on je i danas u Zagrebu na razgovorima, ali pandemija nije problem Zadra ili Hrvatske, nego cijelog svijeta i ja zaista nemam ideju kako to riješiti, rekao je župan Božidar Longin.

Marjana Botić predložila je da se župan i dožupani odreknu plaća i rade za minimalac, a članovi Stožera naknada koje dobivaju povrh plaće u ustanovama u kojima su sada zaposleni, a zapravo ne rade, nego provode strahovladu na ulicama gradova.

- Preporučila bih da u prijedlog novog proračuna unesete ove izvanredne mjere, pa kada se svima popravi stanje da se popravi i vama. Ja ću pristati raditi za minimalac ako vi to napravite, rekla je Botić.

Na probleme druge vrste u bolnici upozorio je Marko Pupić-Bakrač.

- Na suđenju sindikalnom povjereniku liječnici su potvrdili navode koje je glavna sestra Darija Katuša demantirala, da je dobila opomenu pred otkaz, mijenjala terapiju pacijentima i mobingirala djelatnike. Osoba s takvim pedigreom je postavljena za glavnu sestru, a nakon svega i dalje je štitite, vi župane i Živko Kolega. Bio sam na pretragama i sestre su me zaustavljale i pitale da im pomognem jer je neizdrživo, rekao je.

Župan je odgovorio da je navedeni problem stvar OB Zadar, a ne Skupštine, te da svatko treba raditi svoj posao.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA