Zadar

GAŽENICA U FINALU U HAMBURGU, ALI DI SU PARE?

Botić: Sami su sebe nominirali za najbolju luku, tako bi mogli i župana izabrati za mistera

Prošla je godina dana od potpisivanja za RH i Zadarsku županiju gospodarski katastrofalne koncesije za koncesiju međunarodne putničke luke Gaženica.
Luka Gaženica jedna je od tri finalista izbora za najbolju svjetsku luku Seatrade Cruise Awards 2019. koji se održava danas u sklopu sajma industrije kružnih putovanja Seatrade Europe 2019 u Hamburgu. Ovim povodom županijska vijećnica Akcije mladih Marjana Botić poslala je priopćenje za javnost u kojem izražava sumnju u prestižnost ovog izbora i nagrade te pita "a di su pare?". 

Njezino priopćenje objavljujemo u cijelosti:

- Prošla je godina dana od potpisivanja za RH i Zadarsku županiju gospodarski katastrofalne koncesije za koncesiju međunarodne putničke luke Gaženica.

To možemo vidjeti i po učestalim  PR novinskim člancima, iz kojih nas se obavještava da se nova direktorica privatne firme kojoj Republika Hrvatska sponzorira koncesiju kao nigdje drugdje u svijetu, rano ustaje i ide na posao.

Reklamnim naporima privatne firme, s kojom je kao jedinim kandidatom sklopljen nepovoljan koncesijski ugovor po kriterijima koje su sami napisali tko drugi neko članovi Upravnog vijeća & suradnici, ne obazirući se na prethodne poprilično skupe studije i naravno dodijelili ga u komisiji koju su sami članovi pridružuje se i jedan od značajnijih članova Upravnog vijeća - Božidar Longin.

On u javnom prostoru učestalo širi laži kako je nominacija Luke Gaženica za best destination, pardon best port, nešto u svijetu neviđeno i kako je on sav uzbuđen... a radi se zapravo u tome da su u toj privatnoj tvrtki sami sebe nominirali u privatnoj udruzi koje su glavni, (vjerojatno i jedini članovi ako gledamo matičnu kompaniju), pa će slijedom njihove izvrnute logike koju uporno zajedno s Longinom „prodaju" građanima Zadra i RH - sami sebi dodijeliti tu nikad viđenu nagradu!

Da ne bi ostalo bez ozbiljne reakcije na to iritantno predavanje međunarodne luke i terminala za milijun i šesto tisuća kuna godišnje (jedna dobra obiteljska kuća) plus varijabilni dio, Akcija mladih uputila je pitanja na nadležno Ministarstvo financija i druge za koncesiju nadležne institucije, o dinamici uplata koncesijske naknade i tog varijabilnog dijela za prošlu godinu.

Je li privatna tvrtka koja svugdje u svijetu ne stoji sjajno, dapače, uopće uplatila i tu mizernu koncesijsku naknadu i ima li uopće ikakvog varijabilnog dijela? (Ili možda po običaju vladajućih u Hrvatskoj pokrivamo gubitke te tvrtke drugdje po svijetu?)

O tome ćemo vidjeti i obavijestiti javnost, kada se dokopamo informacija u eventualnom podmirivanju obaveza iz koncesije u državni proračun, koje nažalost, premda se radi o javnim novcima i interesu, nigdje ne možemo naći u javnom prostoru i registrima koncesija unatoč priči kako je FINA javna tvtka pa moramo kao građani Republike Hrvatske, pa čak i predstavnici tih građana, svejedno plaćati da bi ih vidjeli?!

Do tada, čime se ovi bave, u situaciji „selo gori a baba se češlja", ne bi se čudila da župan Longin & suradnici povedeni gore opisanom primijenjenom „logikom" zabavljanja naroda izborima i nagradama sami sebi, dok se za novce ne pita, za iduću Županijsku skupštinu, organizira izbor za Mistera Zadarske županije. U komisiju za izbor stavi članove predsjednika Skupštine Lončara (koji ionako sve u svemu najbolje zna osim o Pravilniku i proceduri ozbiljne sjednice), uvijek trijeznog i pozornog Pešuta i nadležnog za estetiku i HDZ-ova namještanja Nekića. Pa po hitnom postupku sami predlože, izglasaju i dodijele titulu Mistera jedinom kandidiranom, nikom drugom nego neočekivano svom županu Longinu!

"Hdzeovci" će tu odluku popratiti oduševljenim pljeskom, mi ćemo se čuditi koji im je, a narod će u zadarskom tiskanom mediju čitati ode i laude glavnog urednika i od takvog „uspjeha" uzdrhtale posilne, u slavu najljepšeg župana u Hrvatskoj. Premda svi vide da nije baš visok i da mu je malo dug nos, a i jedini se kandidirao...

U Akciji mladih u međuvremenu nećemo zaboraviti doći do informacije ima li ili nema godišnje uplate od cijelih (!) 1 600 000 kn + varijablini dio.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (7)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA