Sport

DRUGOG DANA FINALA

Braća Fantela pod udarima refula: trebala im je kaciga

Zadarski jedriličari, braća Šime i Mihovil Fantela imali su jučer uzbudljiv dan na finalnoj regati Svjetskog kupa koja se održava u Marseillu.

Zadarski jedriličari, braća Šime i Mihovil Fantela imali su jučer uzbudljiv dan na finalnoj regati Svjetskog kupa koja se održava u Marseillu. Zbog jakog vjetra bilo je prevrtanja posada klase 49er. Samo su četiri posade završile taj plov koji je trebao biti prekinut. Među njima nisu zadarski jedriličari, koji su prvu bovu okrenuli prvi. Zbog  nezavršenog plova završili su na petom mjestu. Prvi dan su Šime i Miho imali  pobjedu u prvom plovu, a nakon tri plova, bili su treći. 

Na svom facebook profilu, braća Fantela su napisali kako je puhalo  oko 25 kt, refuli su bili  na udare čak 30 čvorova. Nismo ništa razbili osim šteke glavnog jedra. Moglo je puno gore, srećom nije. Dan kad je trebalo imati kacige na glavi, složna su braća oko plova drugog dana regate. Klasa u kojoj oni jedre jako je osjetljiva i prevrtljiva bez obzira na jedriličarske vještine.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA