Sport

PRVO NATJECANJE

Bruno Šarić dva puta zlatni u apsolutnoj kategoriji

Kontrolno natjecanje Hrvatskog plivačkog saveza održalo se u Rijeci 20. i 21. veljače, uz pomoć plivačkih klubova Primorje, Nevera i Kantrida.

Kontrolno natjecanje Hrvatskog plivačkog saveza održalo se u Rijeci 20. i 21. veljače, uz pomoć plivačkih klubova Primorje, Nevera i Kantrida. 

U dva dijela natjecanja plivači su nakon duge stanke u treninzima otvorili sezonu u 50m bazenu. Natjecanje se održalo s ograničenjem broja plivača i bez publike, a za PK Zadar je nastupilo pet plivača. Bruno Šarić, Noa Kuman, Roko Šango, Marija Kuman i Rita Herceg odradili su utrke s osobnim rezultatima ili na nivou svojih najboljih rezultata što je odličan početak nakon velikog perioda netreniranja. Najuspješniji je bio ml. senior Bruno Šarić koji je u apsolutnoj kategoriji plivao dva prva (100 i 200m leđno) i jedno drugo mjesto (50m leđno) gdje je osvojio i najveći broj bodova (662). Junior Noa Kuman plivao je 3. mjesto na 400m mješovito i 5. na 200m prsno. Najuspješniji nastup Roka Šanga bilo je 7. mjesto na 200m leđno; juniorka Marija Kuman zauzela je 6. mjesto na 50m leđno, a mlađa juniorka Rita Herceg 4. mjesto na 50m prsno i 7. mjesto na 200m prsno.

Plivači nastavljaju sa treninzima, a svi klubovi se nadaju što skorije ritmu natjecanja kao i održavanju natjecanja sa većim ograničenjem broja natjecatelja. Iduće natjecanje koje očekuje istu kategoriju je međunarodni miting Victoria u Rijeci u ožujku.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA