Biznis

GRADNJA U POLIČNIKU

Budući centar razvijat će tehnologiju pčelinjih proizvoda

Općina Poličnik, Zadarska županija i Ustanova INOVAcija asigurali su sufinanciranje iz Eurapskog fonda za regionalni razvoj za projekt vrijedan 25.857.851,20 kuna.

Općina Poličnik, u suradnji sa Zadarskom županijorn i Ustanovom INOVAcija u utorak, 16. siječnja, u 11 sati u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održat će početnu konferenciju projekta „Centar za razvoj i edukaciju". 

Nositelj projekta je Općina Poličnik, dok su partneri na projektu Zadarska županija i Ustanova za  razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije -INOVAcija,. Suradnici na projektu su Sveučilište u Zadru, Hrvatska gospodarska komora - županijska komora Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije, Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića te Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu. 

Projekt ,,Centar za razvoj i edukaciju" odabran je za sufinanciranje u sklopu Europskog fonda za  regionalni razvoj i Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.". Projekt je započeo 6. studenoga 2017. i traje do 6. studenoga 2019. godine, a provodi se u općini Poličnik, u poslovnoj zoni Grabi. Ukupna je vrijednost projekta 25.857.851,20 kuna, od čega sredstva Europske unije iznose 20.000.000,00 kuna. 

Cilj je projekta uspostaviti Centar za razvoj i edukaciju kao modernu poduzetničko-poslovnu infrastrukturu od lokalnog i šireg regionalnog značenja, koja će služiti kao baza za unaprjeđenje poslovanja farmaceutske, prehrambene i kozmetičke industrije koje kao sirovinu koriste pčelinje proizvode: vosak, propolis, pčelinji otrov, pelud, matičnu mlijeć i prvenstveno med. Provedba projekta izravno će pridonijeti osnivanju i razvoju malih i srednjih poduzeća, stvaranju novih proizvoda te podizanju kvalitete prozvoda iusluga navedenih industrija. Poduzeća u nastajanju dobit će potporu za razvoj vlastitih kapaciteta i aktivnosti kako bi se povećala njihova konkurentnost za rast i razvoj na tržištu. Okrugli stol „Pčelinji proizvodi - ideaina sirovina za razvoj inovativnih rješenja u prehrambenoj, farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji" bavit ce se ulogom Centra za razvoj i edukaciju u razvoju poduzetništva temeljenog na pčelinjim proizvodima. 

Okrugli stol pružit će priliku proizvođačima pčelinjih proizvoda, stručnjacima te predstavnicima zainteresiranih poduzeća da porazgovaraju o podršci koju im Centar može pružiti u razvoju suradnje između sektora.

Dnevni red:

10.55 Prijava sudionika
11.00 Slaven Zjalić, prorektor Sveučirišta u Zadru - uvodna riječ
11.05 Davor Lončar, načelnik Opčine Poličnik
11.10 Katarina Colić, zamjenica ravnateljice, Ustanova INOVAcija - predstavljanje projekta 11.20 

Okrugli stol, na kojem sudjeluju:

Vedrana Kevrić, ravnateljica Ustanove INOVAcija
Davor Lončar, načelnik Opcine Poličnik
Lovro Jurišić, v.d. pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove, Zadarska županija
Janja Filipi, docentica na Odjelu za ekologiju, agronomiju i akvakulturu, Sveučilište u Zadru Zlatko Elveđi, predsjednik Udruge pčelara „Dalmatinka"
Jelena Gulan, ravnateljica Porjoprivredne, prehrambene iveterinarske škole Stanka Ožanića
12.00 Prigodni domjenak

Svoje sudjelovanje potvrdite najkasnije do 11. siječnja 2018. godine do 12 sati na mail adresu [email protected] ili na telefonski broj 023/354-004, kontakt osoba Anita Kevrić.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA