Sport

NOVI KOORDINATOR OMLADISNKOG POGONA

Bujan iznio svoju viziju za KK Zadar

Košarkaški klub Zadar službeno je potvrdio kako je Tihomir Bujan novi voditelj omladinskog pogona, navodeći kako je gotovo dvije godine trajala potraga za idealnim kandidatom i rješenjem na toj poziciji.

Košarkaški klub Zadar službeno je potvrdio kako je Tihomir Bujan novi voditelj omladinskog pogona, navodeći kako je gotovo dvije godine trajala potraga za idealnim kandidatom i rješenjem na toj poziciji.

- Sjajne vijesti za Klub, sve mlade košarkaše u Zadru, ali i klupske trenere koji su u novom koordinatoru omladinskog pogona dobili iznimno veliko pojačanje obzirom kako se radi o iskusnom i vrhunskom košarkaškom treneru. Poznat i priznat po svom radu s mlađim uzrastima, Tihomir Bujan cijenjen je košarkaški stručnjak i njegov angažman izvrsna je vijest za zadarsku košarku, a i sam Bujan nije skrivao oduševljenje, objavili su iz KK Zadar. 

"Lijep je osjećaj nakon 10 godina vratiti se u Zadar, u svakom slučaju. Uvijek je lijepo raditi u Zadru. Meni je dodatni motiv što mi je obitelj ovdje, tako da sad imam priliku raditi u košarci, raditi posao koji volim u svome gradu. U našoj struci to nije tako čest slučaj, iznimno mi je drago. Uprava mi je ukazala povjerenje, nadam se da ću ga opravdati i trudit ću se da ga opravdam. Uvijek je čast biti u Zadru, to je klub s najvećom tradicijom na našim prostorima. Koliko god je teško, uvijek je lijepo raditi ovdje." - poručio je rođeni Zagrepčanin sa zadarskom adresom.

Bujan je potvrdio kako je želja postojala i ranije te otkriva kako je s klupskim vodstvom, obzirom na trenutnu situaciju na košarkaškom tržištu, razlučio kako je došao najbolji mogući trenutak za dodatnim iskorakom razine rada i sustava omladinskog pogona u Košarkaškom klubu Zadar.

"Informacije se možda procesuiraju sa svih strana i onda se slegnu u jednom trenutku i sad je očito došao taj trenutak, da krenemo. Mislim da je možda malo pomogla i ova cijela situacija s koronavirusom. Mislim da će se u ovih nekoliko godina koje su pred nama promijeniti malo i košarkaško tržište. Mislim da upravo klubovi s naših prostora, ne mislim tu samo na Zadar, koji nisu nikad bili u nekoj super financijskoj moći kao neki klubovi sa zapada, pravi je trenutak da se okrenu mlađim dobnim kategorijama i da tu pokušamo naći onu kvalitetu koja nam treba. Da ne uvozimo solidne klupske igrače sa strane nego da ih nalazimo u vlastitom omladinskom pogonu."

Iako će službeno krenuti s radom od 1. lipnja, Bujan se već nekoliko dana maksimalno ozbiljno priprema za svoj novi angažman.

"Nisam imao baš prilike pogledati, danas sam pogledao neke treninge i neke igrače. Ne sve u svakom slučaju, još ni ne radi omladinski pogon. Sve je to u nekom specijalnom režimu s obzirom na ovu situaciju. Međutim, upravo u ovim sljedećih nekoliko dana namjeravam "snimiti" situaciju. Prvenstveno, obaviti razgovore sa svim trenerima koji su sada u klubu, prvo vidjeti njihova razmišljanja i zacrtati smjernice za dalje. Recimo da ćemo ovih prvih desetak dana iskoristiti za "snimanje" postojećeg stanja, postavljati to neko inicijalno stanje i izraditi plan za 1. lipnja da počnemo s normalnim radom. Nadam se da će nam prilike to i dopustiti. Prvenstveno tu mislim na situaciju s korona virusom i sve restrikcije koje su vezane uz to. Od 1. lipnja moj ugovor zapravo i kreće i da do tada zapravo imamo zacrtane neke smjernice." - pojašnjava Bujan i u nastavku otkriva svoju viziju...

"Moja vizija, ideja je da proširimo bazu. Da dobro snimimo cijelu županiju, pa onda i šire. Da proširimo tu bazu igrača i da iz te veće baze pokušamo naći bolje i kvalitetnije." - zaključio je Tihomir Bujan.

Tihomiru Bujanu kao novom koordinatoru omladinskog pogona želimo sve najbolje uz puno sreće i vjeru kako su sjajni trenuci omladinskog pogona tek ispred nas, poručili su iz kluba.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA