Zadar

SLAŽU SE KANDIDACIJSKE LISTE ZA IZBORE

Bunja pristupa Škori, Žuvela kod Relkovića, a Pupić Bakrač i Rubeša uz Stipu Petrinu

Tko će se naći na listi za parlamentarne izbore, uvijek je najzanimljiviji dio kampanje koja na taj način počinje prije nego se službeno oglasi.

ZADAR - Tko će se naći na listi za parlamentarne izbore, uvijek je najzanimljiviji dio kampanje koja na taj način počinje prije nego se službeno oglasi.

Dvije najveće stranke objavile su kandidacijski postupak: HDZ očekivano, a zadarski SDP gotovo sramotno. Zato su oči uprte u nešto novo ili drugačije. Imena su, međutim, za sada ista, barem što je do sada poznato za IX. izbornu jedinicu. Pa tako i ime sveučilišnog profesora Đanija Bunje, bivšeg dožupana, koji je sve bliže pristupu Škorinom Domovinskom pokretu. Podržavam njegove ideje i u kontaktu smo, potvrdio je Bunja.

Kao utvrda HDZ-a, IX. izborna jedinica ostaje najznimljivija, naročito jer se za ove izbore diže "desnica". Pobjeda nad HDZ-om politički je izazov i bivšem HSLS-ovcu Ivi Žuveli koji će se naći na listi Stranke s imenom i prezimenom.

- Ja ću na toj listi biti nezavisni, ali ostajem po političkom opredjeljenju liberal, pa će moje bivše stranačke kolege imati za koga glasati, kazao je Žuvela. Ta stranka mu je ponudila da uđe u ring, bez obaveza, odnosno omogućuje da ostaje u borbi, bez obzira na ishod, ističe zadarski liječnik. Dr. Žuvela će stranci za izbornu kampanju donijeti program reforme primarne zaštite, a predstavljanje Stranke s imenom i prezimenom u Zadru bi se trebalo dogoditi za dva tjedna.

Najpoznatiji zadarski oporbenjaci, Ante Rubeša i Marko Pupić Bakrač, nisu htjeli na tu listu zbog osnivača Ivice Relkovića.

- Podržavamo nezavisne načelnike i gradonačelnike s te liste koji su doista puno napravili u borbi protiv HDZ-a, ali smatramo da Relković ima previše upliva, a irelevantan je politički faktor. Zato smo se pridružili listi Stipe Petrine, načelnika Primoštena koji je veteran antikorupcijske i borbe protiv HDZ-a na ovim prostorima, kazao je Pupić Bakrač.

Zadarski dvojac odbio je i suradnju s MOST-om s kojima su i ranije bili na izbornim listama.

- Ne želimo imati posla s ljudima koji su se digli od stola s Hasanbegovićem i ostalim ljudima koji politiku grade na 1945. godini, dodao je Pupić Bakrač.

U politici je teško biti dosljedan pa se ne zna hoće li Tomislav Karamarko i Bruna Esih s Domoljubnom koalicijom izaći na izbore, pri čemu bi se, kako je već najavljeno, Karamarko našao u izbornoj jedinici rodnog mu grada.

PRIKAŽI KOMENTARE (7)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA