Zadar

IZGRADNJA SUSTAVA ZA UPRAVLJANJE GUBICIMA VODE

Centrogradnja će za 20 milijuna kuna obnoviti vodovodnu mrežu u Zadru

Uprava Vodovoda donijela je odluku o odabiru ponude zagrebačke Cestogradnje za radove na obnovi vodovodne mreže, odnosno izgradnju sustava za upravljanje gubicima vode.

Uprava Vodovoda Zadar donijela je odluku o odabiru ponude zagrebačke Centrogradnje za radove na obnovi vodovodne mreže, odnosno izgradnju sustava za upravljanje gubicima vode. 

Bila je to očekivana odluka direktora Tomislava Mateka s obzirom da je razlika između iznosa dvaju ponuđača bila velika. Naime, za posao procijenjene vrijednosti u iznosu od 17 milijuna kuna (bez PDV-a), Centrogradnja je ponudila 18,6 milijuna kuna, dok je Braco Kop zatražio čak 27,5 milijuna kuna. No kasnije je stigao ispravak računske pogreške nakon kojeg je prva ponuda iznosila 19,8 milijuna kuna. Gotovo dva mjeseca trajao je postupak pregleda i ocjena ponuda koji je 18. listopada zaključen s odabirom Centrogradnje. Nakon isteka žalbenog roka, potpisat će se ugovor s izvođačem i krenuti u radove na području Zadra, Bibinja i Sukošana. 

Milijunski posao, kojeg s 80% sufinancira država, obuhvaća izgradnju okana, puštanje u rad i kasnije održavanje novouspostavljenih zona, uključujući i aktivno djelovanje kroz traženje curenja i sanacije istih, ali i edukaciju djelatnika društva koji bi nakon dvije godine trebali biti u stanju samostalno kontrolirati gubitke vode. Veliki je to problem za zadarski Vodovod koji na godišnjoj razini gubi između 18-20 milijuna kubika vode. Očekivani rezultat smanjenja gubitaka je minimalno 40%.

PRIKAŽI KOMENTARE (7)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA