Zadar

ŽUPANIJSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Četiri nova slučaja u Zadarskoj županiji, svi su povezani s biogradskom bolnicom

Od četiri nova pacijenta troje je dovedeno u vezu s osobama iz biogradske bolnice, a jednu nismo doveli u vezu s njima, izvijestio je epidemiolog Alan Medić

Od jutros je na području Zadarske županije registrirano četvero novih pozitivnih na koronavirus. S tim slučajevima ukupna brojka registriranih u zadarskoj bolnici je 39 osoba, od čega je 37 iz Zadarske županije, a dvoje iz Ličko-senjske, izvijestili su jutros na konferenciji za medije županijskog Stožera.

- Od četiri nova pacijenta troje je dovedeno u vezu s osobama iz biogradske bolnice, a jednu nismo doveli u vezu s njima, izvijestio je epidemiolog Alan Medić.

Četvrta osoba nije iz Biograda.

- Četvrta je mlađa osoba, nebitno odakle je, ali nije iz Biograda. Tek smo dobili informaciju o njoj, to je sve što vam zasad mogu reći, rekao je dr. Medić na konferenciji za medije.

No, nakon presice ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina novinarima je objasnio kako ipak i ta zaražena osoba, 22-godišnjakinja, ima poveznicu s biogradskom bolnicom. Radi se o prvim i drugim kontaktima, kazao je dr. Čulina.

Od 20 do 35 godina je šest oboljelih, 35-50 samo tri, dok je najbrojnija skupina od 50 do 65 godina s 15 oboljelih. Šest je oboljelih u skupini 65-80 godina te petoro iznad 80. Ukupno je tako 74 posto oboljelih iz starijih dobnih skupina.

- Čekamo još 21 nalaz koji će biti dojavljeni kroz današnji dan. Na odjelu COVID leži 17 pacijenata, jedna pacijentica je u JIL COVID-a i dalje je u teškom stanju. Dva su liječnika pozitivna dok još čekamo odluku za liječnicu koja je imala dva negativna nalaza, rekao je ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina. Ukupno je 62 djelatnika OB Zadar u samoizolaciji.

Načelnik Stožera Šime Vicković izvijestio je o novostima s izdavanjem propusnica fizičkim osobama koje nemaju OPG-ove, a imaju poljoprivredna dobra. Potvrde će im izdavati stožeri općina u kojima se nalaze parcele.

- U zahtjevu treba navesti broj čestice gdje se nalazi, a u općinama će najbolje znati kakvo je stanje. Što se tiče propusnica za dostavu lijekova i hrane osobama kojima je potrebna pomoć, također će ih izdavati općine na čijem se područje nalaze potrebiti, rekao je Vicković.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA