Zadar

TKO ĆE DOBITI PRIZNANJA MEĐU 25 NOMINIRANIH?

Četiri posthumna prijedloga za nagradu za životno djelo Grada Zadra

Odbor za dodjelu javnih priznanja Grada Zadra održao je svoju prvu ovogodišnju sjednicu na kojoj su otvoreni pristigli prijedlozi

Odbor za dodjelu javnih priznanja Grada Zadra održao je svoju prvu ovogodišnju sjednicu na kojoj su otvoreni pristigli prijedlozi. Sjednicom je predsjedavao Zvonimir Vrančić, predsjednik Gradskog vijeća. Odbor će na svojoj idućoj sjednici krajem ovog mjeseca napraviti izbor među 25 pristiglih prijava.

Za Nagradu za životno djelo, koju Grad Zadar dodjeljuje zaslužnim Zadranima koji žive vani i za one koji su u Zadru, stiglo je pet prijedloga za pet osoba. Tko će dobiti dvije nagrade za životno djelo, odlučit će glasovanjem članovi Odbora u kojem su još Branko Dukić, Ante Babić, Jagoda Surać, Elvira Sterle, Daniel Radeta, Mladen Malta, Ante Uglešić, Renato Švorinić, Željko Rogić i Irena Dragić. Danas su se prisutni članovi dogovorili kako neće iznositi imena u javnost dok se ne napravi izbor, jer ne bi bilo fer prema onima koji su predloženi, a nisu prošli. No, ipak prema dostupnim informacijama čak četiri su posthumna prijedloga kandidata za životno djelo, što znači da Odboru neće biti lako donijeti odluku.

Iako je Nagrada Grada Zadra najprestižnija jer bi se trebala dobiti za postignute rezultate u posljednje tri godine, stiglo je 11 prijedloga za 10 kandidata među kojima će se izvršiti izbor.

Isto toliko je kandidata za Grb Grada Zadra, ali je zaprimljeno 13 prijedloga što znači da su neki dobili više nominacija. Na samoj sjednici Gradskog vijeća na kojoj će se predložiti ovogodišnji laureati, gradonačelnik Zadra iskoristit će pravo dodjele Grba Gradonačelnika. Uz 11 dodijeljenih javnih priznanja, Dukić je lani bio široke ruke pa je dodijelio pet Grbova Gradonačelnika.

Lani je na svečanosti dana Grada Zadra bila i tadašnja predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović koja je u Zadru započela i svoju predsjedničku kampanju, kao i jedan od trojice počasnih građana - umirovljeni general Ante Gotovina. Prije dvije godine to je postao i Luka Modrić. 

Javna priznanja, koje će se dodijeliti na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, 24. studenog, za Dan Grada Zadra, prati i financijski dio nagrade.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA