Biznis

HOK PREUZEO ČETIRI FIRME NA OTOKU UGLJANU

Četverostruki direktor Željko Dilber: Nećemo prodavati Nauta Lamjanu iako imamo ponuda

Iako je Željko Dilber od lipnja ove godine direktor Nauta Lamjane, on je kao savjetnik Uprave Hrvatske osiguravajuće kuće (HOK), 2018. godine bio glavni u preuzimanju pet poduzeća na otoku Ugljanu od iO Adria, preimenovanog švicarskog Jupiter Adria fonda.

Iako je Željko Dilber od lipnja ove godine direktor Nauta Lamjane, on je kao savjetnik Uprave Hrvatske osiguravajuće kuće (HOK), 2018. godine bio glavni u preuzimanju četiri tvrtke na otoku Ugljanu od iO Adria, preimenovanog švicarskog Jupiter Adria fonda.

Dražen Špinderk, kao njihov čovjek do 5. studenog 2018. godine bio je direktor škvera koji je pod njegovom upravom završio u stečaju. Po preuzimanju Nauta Lamjene i ostalih poduzeća iz portfelja iO fonda, Nina Solomun je bila i ostala članica Uprave dok je Dilber direktorsko mjesto službeno preuzeo 17. lipnja. Prema sudskom registru, dan ranije Danko Ćorić prestaje biti zamjenik predsjednika Nadzornog odbora HOK-a koji se i dalje vezuje uz ime tog zagrebačkog poduzetnika jer je bio jedan od osnivača.

U srpnju 2019. godine Željko Dilber registriran je kao direktor Marine Preko, Harpuna i Preko. Sve te tri firme imaju nekretnine na području općine Preko, a njihiv osnivač je tvrtka Mooring iz Zagreba.

Uz četiri direktorska mjesta, Dilber je i HDZ-ov županijski vijećnik, predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a te i dalje vodi poslovnicu HOK-a u Zadru. Kad sve to stigne, pitali smo ga? Dug je dan, kratko će Dilber.

Od direktora Nauta Lamjane doznajemo kako oni kao novi vlasnici imaju namjeru razvijati postojeću djelatnost. Nećemo, unatoč ponudama koje i dalje pristižu, prodati škver, izričit je Dilber.

S 38 zaposlenih, Nauta Lamjana dobro posluje.

- Radimo na ulaganju u infrastrukturu, uredili smo novu upravnu zgradu, a postojećoj ćemo dati drugu namjenu. Nauta Lamjana i dalje ostaje mjesto remonta platformi. Dvije su otišle, jednu smo primili, kazao nam je Dilber, pohvalivši se i kako je u škveru napravljen i novi brod od 52 metara. Vlasnici su brodari iz Krila Jasenica koji su bili jedni od potencijalnih kupaca Nauta Lamjane. Za razliku od prethodnih vlasnika, novima nije niti na kraj pameti prenamjena prostora kojeg zauzima Nauta Lamjana, ističe direktor škvera na otoku Ugljanu.

Za ulaganje u turizam imaju dovoljno prostora u samom Preku. Tamo je odavno srušen hotel, a kad će gradnja novog, za koji su novi vlasnici naručili idejno rješenje, pitanje je na kojeg odgovora nema zbog korona krize. U vlasništvu Mooringa je i 20-ak tisuća kvadrata terena, poznatijeg kao Šošino polje. Novi vlasnici još ga nisu definirali, ali se razmišlja, kazao nam je Dilber o gradnji vila za odmor.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (23)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA