Sport

KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA

Cibona u Jazinama uvjerljivo slavila protiv Sonik Puntamike

Ozljedama oslabljeni Zadrani nisu imali ni visine ni širine da priprijete raspoloženim gostima koji su pitanje pobjednika riješili već početkom drugog poluvremena.

Cibona je pred nešto više od 500 gledatelja u Jazinama svladala domaći KK Sonik Puntamika rezultatom 55-95 i bez previše muke izborila plasman na završni turnir Kupa „Krešimir Ćosić", javlja Basketball.hr. Ozljedama oslabljeni Zadrani nisu imali ni visine ni širine da priprijete raspoloženim gostima koji su pitanje pobjednika riješili već početkom drugog poluvremena.

Cibosi su s autoritetom otvorili utakmicu i nakon četiri minute vodili velikih deset razlike. Zahvaljujući velikoj borbenosti pred kraj prve i početkom druge četvrtine domaćini su napravili seriju 7-0 i prišli na minus četiri na otvaranju druge dionice. No, bilo je to, pokazat će se, najbliže što su momci Šime Kraljevića uspjeli prići te su do poluvremena pali na minus 21 (30-51).

Razigran je bio Pilepić koji je potvrdio da će biti od velike pomoći svojoj momčadi, a kako je razlika već odavno otišla u sibirske ili tropske razmjere, ovisno s koje strane gledate, priliku su polako počeli dobivati i mladi igrači. Prvo Ivan Bašić i Lovre Paleka s domaće, onda i Prkačin s gostujuće strane. Na koncu smo posljednjih deset minuta gledali odrađivanje posla, uz pokoji atraktivan potez, a razlika se zaustavila na konačnih plus 40 za Vukove.

Najefikasniji u redovima Cibone bio je Fran Pilepić s 22 poena, a pratio ga je Ivan Novačić s 12 koševa, dok su jedini dvoznamenkasti u domaćim redovima bili Marko Atelj i Eddi Jurjević s po deset poena. Roko Prkačin je u svom seniorskim debiju u plavom dresu ubacio pet koševa, čemu je dodao i tri skoka.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA