Zadar

NOVE ODORE ZA NOVE MJERE

Civilna zaštita provodi nove mjere, ugostitelji nisu sretni

Pojedini ugostitelji s manjim zatvorenim prostorom nisu presretni zbog odredbe o četiri kvadrata po gostu

Novim pooštrenim mjerama prilagođavaju se jutros zadarski ugostitelji i njihovi gosti, a sve nadziru pripadnici zadarske gradske postrojbe Civilne zaštite. Voditelj postrojbe Civilne zaštite grada Zadra Mate Lukić za Radio Zadar rekao je kako je cilj na edukaciji, a ne kažnjavanju, dok pojedini ugostitelji s manjim zatvorenim prostorom negoduju zbog odredbe o 4 kvadrata po gostu.

- To je ogroman paket mjera, vidjeli ste reakcije prilikom prolasaka pojedinih objekata, mi ih sada prvo želimo educirati, a tek nakon toga slijede upozorenja, a po potrebi i prijave nadležnim službama koje će ih sankcionirati, kazao je Lukić, koji je zadovoljan ponašanjem građana. Većih neugodnosti na terenu nisu imali, a pojedinica koji vole prkositi sustavu uvijek ima.

Postrojba je aktivna na terenu već više od 215 dana i jedina su postrojba civilne zaštite u RH koja se financira sama, odnosno iz gradskog proračuna. Postrojba radi u tri smjene, a od danas i u novim uniformama.

Pojedini ugostitelji s manjim zatvorenim prostorom nisu presretni zbog odredbe o četiri kvadrata po gostu. Vlasnik poznatog lokala u Zadru, Andrej Čulina tako kaže:

- Bit će teško, u kafić može ući svega osam ljudi, vrijeme će pokazati kako će sve biti, danas smo postavili četiri vanjska grijača, vidjet ćemo ....

 

PRIKAŽI KOMENTARE (50)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA