Sport

TEŽAK PORAZ ZADRA U BEOGRADU

Crvena zvezda se poigravala sa Zadrom i zaustavila na +27

Prava je sreća da Crvena z vezda ima gust raspored pa se rastegla široko po klupi kako bi odmorila svoje udarne igrače za sljedeće izazove

Zadar je u 10. kolu ABA lige očekivano izgubio na gostovanju kod najbolje momčadi ove godine Crvene zvezde, rezultatom 97:70. Zadarske navijače više od poraza i razlike boli način na koji je poraz ostvaren, bez "ispaljenog metka", s protivnikom koji je u napadu igrao kako je htio, a u obranu se vraćao bez bojazni da bi netko od Zadrana mogao krenuti u kontru. Pokazalo se još jednom, kao protiv budućnosti, da Zadar nema kemiju od prošle godine, da je unatoč solidnim pojedincima koji su dovedeni to sada momčad bez karaktera, koja puca nakon prvog problema u utakmici. Ni teške riječi Ante Nazora nakon Cedevite, ni dva tjedna predaha koje je imao u uvježbavanju igre, nisu doveli do pomaka u igri. Zadar je opet na začelju ABA lige i trebat će puno sreće i rada da se podigne s tog mjesta.


View on YouTube

Zadar je u utakmicu krenuo s petorkom u kojoj su bila dva nova igrača - Vaughn i Dašić, dok je solidni Magarity ostao na klupi. Sve do pete minute uspio je držati Zvezdu u priključku (11:10), nakon čega Beograđani rade prvu značajniju seriju od 8:0. Zadar se vraća uz dvije trice Littlea, no na odmor odlazi uz -6. Odmah na početku druge četvrtine Perperoglou iz dvije kontre postiže lake poene što potpuno demoralizira Zadrane. U 3 i pol minute igre tek Božić postiže jedan koš iz igre, pa Zvezda već tada odlazi na velikih 31:19.

Trener Milan Tomić pritiskao je svoje igrače da uhvate još nešto razlike kako bi u drugom poluvremenu mogao održavati razliku i s nekim rezervnim rješenjima. Oni su ga i poslušali te uz dvije trice dvije minute prije kraja poluvremena došli na +17 (43:26). Nazor zove minutu odmora, no čini se da je i njemu, kao i njegovim igračima i tihoj publici jasno da ovdje neće više biti drame. Malo živosti pred kraj poluvremena pokazuje Vaughn pa nakon jednog dobivenog faula iz pokušaja zakucavanja te asistencije Vukoviću Zadar na odmor odlazi s -12 (45:33).

Kako je utakmica odmicala tako je Zvezda povećavala prednost, a "posljednji pozdrav" uputio im je Mario Little, kada je još jednom tricom doveo Zadar na -11 (52:41). Četiri minute kasnije domaćini su već na +22 (70:48), a o Zadru ne treba trošiti riječi, jer su bili bliži nekom sparing-partneru nego konkurentu iz istog natjecanja. Prava je sreća da Crvena z vezda ima gust raspored pa se rastegla široko po klupi kako bi odmorila svoje udarne igrače za sljedeće izazove. Zadar to ni u jednom trenutku nije bio.

Dvojac Amerikanaca Vaughn (16) i Little (14) predvodio je Zadar po broju ubačenih poena. Dašić je pokazao da bi mogao biti solidan igrač, no i da će zakočiti mlađeg Magarityja, koji je počeo pokazivati određeni potencijal. Iz sastava je ispao Petar Marić, a Lovre Bašić dobio je manje od 10 minuta u igri.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA