Zadar

VJEŽBE REANIMACIJE

Crveni križ obilježio Dan prve pomoći u City Galleriji

Danas se u Hrvatskoj, ali i diljem svijeta obilježava Svjetski dan prve pomoći. Prva pomoć definira se kao skup radnji kojima se nastoji pomoći ozlijeđenim osobama bez obzira na vrstu ozljede i gdje se ona dogodila vrlo je bitna u današnje vrijeme kada se živi ubrzanim životnim tempom (prometne nesreće, ozljede na radu, ozljede uslijed velikih klimatskih promjena).

U Hrvatskoj, ali i diljem svijeta obilježava se Svjetski dan prve pomoći. Prva pomoć definira se kao skup radnji kojima se nastoji pomoći ozlijeđenim osobama bez obzira na vrstu ozljede i gdje se ona dogodila te je vrlo bitna u današnje vrijeme kada se živi ubrzanim životnim tempom (prometne nesreće, ozljede na radu, ozljede uslijed velikih klimatskih promjena).

- Svake druge subote u mjesecu rujnu zbog edukacije svih građana obilježava se Svjetski dan prve pomoći, kako bi bili u stanju reagirati u takvim situacijama, pojasnio je ravnatelj Crvenog križa Bore Galac.

U City Galleriji jutros su volonteri Crvenog križa pokazivali vježbe reanimacije (oživljavanja), a paralelno s tim se odvijalo besplatno mjerenje tlaka i šećera.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA