Zadar

PRODOR VIRUSA U ZADARSKO ZDRAVSTVO

Čulina izvijestio Beroša o stanju u bolnici - otkazane nehitne operacije

O stanju u zadarskoj bolnici izviješten je zadarski Stožer civilne zaštite, a ravnatelj Čulina sa situacijom je upoznao ministra Vilija Beroša

Nakon što je anesteziologu Opće bolnice Zadar, indirektno povezanim sa svadbom, otkriven pozitivni nalaz na koronavirus, zadarski epidemiolozi jutros su u samoizolaciju stavili 13 djelatnika bolnice, od čega je 10 liječnika. Kako je riječ o specijalizacijama koje su vezane uz izvođenje operativnih zahvata, promjene su nastupile i u pružanju bolničkih usluga.

- Mogu potvrditi kako smo danas zbog posebnih epidemioloških okolnosti otkazali tzv. hladni pogon, te će se do daljnjega obavljati samo hitne operacije i zakazane operacije malignih bolesnika. Svi će pacijenti biti zbrinuti i nema razloga za zabrinutost, rekao nam je ravnatelj bolnice Željko Čulina.

O stanju u zadarskoj bolnici izviješten je zadarski Stožer civilne zaštite, a ravnatelj Čulina sa situacijom je upoznao ministra Vilija Beroša. Bude li potrebno, za izvođenje operativnih zahvata u zadarskoj bolnici privremeno će se angažirati liječnici iz drugih gradova.

 

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA