Zadar

U BOLNICI SE POJAVILO I RADNIČKO VIJEĆE KOJEG NIJE BILO

Čulina se pohvalio rješenjem COVID dana pa čak i nagradama sestrama - a tko je kriv za problem?

Na portalu 057info prvi smo objavili problem određenog broja medicinskih sestara s COVID danima od čega se kod nekih razvila cijela teorija zavjere pojedinaca prema glavnoj sestri.

Na portalu 057info prvi smo objavili problem određenog broja medicinskih sestara s COVID danima od čega se kod nekih razvila cijela teorija zavjere pojedinaca prema glavnoj sestri.

Istina je da je to prelilo kap preko čaše odnosa pomoćnice za sestrinstvo Darije Katuše prema medicinskim sestrama i tehničarima koje su se zbog toga našle u nepovoljnoj situaciji pritiska od strane glavne sestre bolnice. No, pritisak javnosti je doveo do nekog rješenja s kojim se na stranici bolnice pohvalio ravnatelj Željko Čulina. On u poznatoj maniri, koja nije u skladu s pozicijom osobe koja je odgovorna za bolnicu s više od 1 300 zaposlenih, nije nam odgovorio na pet izravnih pitanja koje smo mu postavili prošlog tjedna. Jedno od tih pitanja je bilo kako su u Ravnateljstvu riješili COVID dane. Čulina je, ignorirajući novinarski upit, odgovor dao objaviti na stranici bolnice. Pri tome nije tražio da se objavi naš tekst u kojem smo rekli da ne samo što im nije zahvalio, a kamoli nagradio, već su  pokušali kazniti uzimanjem godišnjih odmora medicinske sestre koje su bile angažirane u korona epidemiji.

Objavljen je, naravno, PR novinski članak u kojem se ravnatelj Čulina sjetio kako je "primjereno djelatnike koji su bili najizloženiji zarazi dodatno novčano nagraditi".
Ravnatelj bolnice se pohvalio da su "sva materijalna i ostala prava iz radnog odnosa, vezana uz organizaciju rada tijekom pandemije COVID-19 u potpunosti ispoštovani." A tko je kriv za "male nejasnoće s posljedicama pritiska i straha, Čulina nije otkrio jer ipak je on odgovorna osoba.

Postiglo se to, rečeno je u objavi, u dogovoru s čelnicima sindikalnih podružnica koji su se ipak malo pubunili na nastalu nepravdu prema sestrama s COVID odjela.

Kako zadarska bolnica nema Radničko vijeće, što je temeljno i dugogodišnje kršenje zakona o radu u toj županijskoj ustanovi, tek su ga kako smo slučajno doznali, prošlog tjedna dogovorili. Tu je nadležnost prvih šest mjeseci preuzela dr. Milka Hoti Matešić, povjerenica Liječničkog sindikata. Ona je bila zastupnica Radničkog vijeća za pregovore s Upravom oko COVID problema zadarske bolnice. Zbog istog problema u Bolnicu je poslan i Državni inspektorat koji je, kako nam je poznato, tamo često zbog žalbi po natječajima za zapošljavanje.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA