Zadar

PRVI RAZGOVOR S NOVOM RAVNATELJICOM

Čuljak Jovančević: Posao socijalnog radnika je poziv, a Centar nastavlja s planovima

Martina Čuljak Jovančević nova je ravnateljica Centra za socijalnu skrb. Nakon dobivanja suglasnosti od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Upravno vijeće, na čelu s Marinom Dujmović Vuković, imenovalo je novu ravnateljicu na jučerašnjoj sjednici.

Martina Čuljak Jovančević nova je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zadar. Nakon dobivanja suglasnosti od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Upravno vijeće, na čelu s Marinom Dujmović Vuković, imenovalo je na jučerašnjoj sjednici dosadašnju vršiteljicu dužnosti za čelnu osobu ustanove socijalne skrbi.   

Ovim povodom razgovarali smo s Čuljak Jovančević, koja je centar preuzela nakon smjene Vesne Burčul, političkog epiloga stravičnog slučaja s Paga. 

- Iako je u recentnom razdoblju došlo do promjena u vodstvu Centra za socijalnu skrb Zadar, nastavljamo s izvršenjem planiranog rada i programa, što između ostalog podrazumijeva i nastavak projekta uređenja i preseljenja u drugi prostor jer trenutno stanje ne odgovara niti funkcijom, niti veličinom. Centar je u ovom trenutku dislociran na dvije različite lokacije, što znatno otežava uvjete i kvalitetu stručnog rada. CZSS Zadar ima slične probleme kao i ostali centri u Hrvatskoj, i rješavamo ih u okviru svojih ovlasti i financijskih mogućnosti, rekla nam je nova ravnateljica dodajući kako nema jednostavnog odgovora na pitanje kako je zadarski centar završio pod povećalom javnosti. 

Diplomirana socijalna radnica pak ističe kako će Centar za socijalnu skrb Zadar, kao i do sada, nastojati doprinijeti što kvalitetnijoj međuinstitucionalnoj suradnji, odnosima s lokalnom zajednicom, jačanju suradnje sa sudstvom, školama i zdravstvom, radom na prevenciji, što bitno utječe na konačan rezultat - ostvarivanje prava korisnika sukladno važećim odredbama, i zadovoljstvo djelatnika centra.

- Posao socijalnog radnika shvaćam kao poziv, putem kojeg se može doprinijeti boljitku zajednice u kojoj djelujemo. To je ujedno i razlog zašto sam se prihvatila ove odgovorne funkcije, poručuje nova ravnateljica s 9 godina radnog staža, koje je provela u Podružnicama Gračac i Obrovac te na Odjelu za djecu, mladež i obitelj CZSS Zadar.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA