Biznis

PRIJEDLOG ZA SKUPŠTINU DIONIČARA

Dalmatinsko zlato pripaja se Tvornici kruha Zadar za koju su brendirali Daloro

Tvornica kruha, jedno od rijetkih dioničkih društava sa sjedištem u zadru koje i dalje polaže račun dioničarima na skupštini, prošlu je godinu završila s nešto više od pola milijuna kuna dobiti.

ZADAR- Tvornica kruha, jedno od rijetkih dioničkih društava sa sjedištem u Zadru koje i dalje polaže račun dioničarima na skupštini, prošlu je godinu završila s nešto više od pola milijuna kuna dobiti. Dividende neće biti jer se dobit od 529.169,93 kuna prebacuje u iduće poslovno razdoblje.

Uprava društva koje u većinskom vlasništvu obitelji Branimira Bošnjaka iz Zagreba, predlaže dioničarima Tvornice kruha pripajanje s tvrtkom Dalmatinsko zlato. Ona je osnovana za trgovinu i usluge na adresi Gaženička 5 na kojoj je i sjedište Tvornice kruha. Kroz Dalmatinsko zlato, Tvornica kruha Zadar od polovice 2013. godine osmišljavala je brend "Daloro" pod kojom se predstavlja na tržištu i u vlastitom maloprodajnom lancu.

Tvornica kruha 2017. godine je otvorila prvu trgovinu u Zagrebu

Direktor je Branimir Bošnjak iz Zagreba, inače predsjednik Nadzornog odbora Tvornice kruha u koju je kao većinski vlanik ušao 2012. godini. U toj zadarskoj tvrtki, Josip Bošnjak je prokurist dok je Vinko Bošnjak član Uprave Tvornice kruha koja je i osnivač Dalmatinskog zlata.

Ta tvrtka koja, prema financijskom izvještaju zapošljava oko 30-ak ljudi,  poslovanje u 2017.  godini završila je s nešto više od 2.5 milijuna kuna gubitka. Temeljni kapital Tvornice kruha je 17.7 milijuna kuna Dalmatinsko zlato je osnovano 2013. godine za 20 tisuća kuna.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA