Zadar

OŠ J. BARAKOVIĆA

Dan otvorenih vrata: radionice i scenske igre u Ražancu

U srijedu, 28. studenoga 2018., u 8:00 sati započeo je drugi po redu Dan otvorenih vrata u OŠ Jurja Barakovića u Ražancu.

Započeo je jutros drugi po redu Dan otvorenih vrata u OŠ Jurja Barakovića u Ražancu. Ravnateljica Vesna Drmić u svom pozdravnom govoru naglasila je važnost očuvanja hrvatske kulturne baštine citirajući F. Kolcseya: „Kome u srcu ne živi domovina, taj se svugdje može smatrati prognanikom, u duši mu je praznina koju ne ispunjava nikakva stvar, nikakvo osjećanje." Budući da školu čine Matična škola u Ražancu, Područna škola u Radovinu i četiri Područna odjela, manifestacija se održala u Matičnoj školi kojoj se priključio PO Jovići te u PŠ Radovin kojoj su se priključili PO Rtina, Krneza i Ljubač.

Učenici su se od početka školske godine sa svojim učiteljima pripremali kroz razne aktivnosti te su sve prezentirali posjetiteljima. Učenici su sudjelovali u kreativnim radionicama, literarno i likovno su se izražavali, izražajno čitali, transliterirali s latinice na glagoljicu, odigrali scenske igre na stranim jezicima, prikazivali PowerPoint uratke, igrali matematičke igre, modelirali, istraživali, pripremali tradicijska jela, ukrasili školski prostor tradicijskim predmetima, plesali ražanačko kolo...

Na samom kraju postignut je cilj manifestacije; škola je posjetiteljima prezentirala svoj rad, ostvareno je zajedništvo učenika, učitelja, roditelja i lokane zajednice, a pri tome su se svi zabavili i nešto novo naučili te produbili svoju svijest o potrebi očuvanja hrvatske kulturne baštine.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA