Zadar

NASTAVAK ZA DAN OBRANE

Dan policije obilježen polaganjem vijenaca na groblju

Odavanjem počasti i misnim slavljem svečano je obilježen Dan policije i blagdan njezinog zaštitinika, Svetog Mihovila Arkanđela.

Odavanjem počasti i misnim slavljem svečano je obilježen Dan policije i blagdan njezinog zaštitinika, Svetog Mihovila Arkanđela.

Načelnik Policijske uprave Anton Dražina je sa svojim najbližim suradnicima danas na Gradskom groblju u Zadru, ispred centralnog križa, položio vijence i zapalio svijeće u spomen na sve poginule hrabre hrvatske redarstvenike.

Vijence su položili i roditelji i članovi obitelji poginulih pripadnika Policijske uprave zadarske, župan Božidar Longin te gradonačelnik Zadra Branko Dukića sa svojim suradnicima, predstavnici hrvatske vojske, predstavnici udruge SJP „Poskoci" i „Prvi hrvatski redarstvenik" i Udruga Dragovoljaca MUP-a i ZNG. 90-91.

Nakon polaganja, u crkvi Sv. Ivana Krstitelja na Relji uslijedila je sveta misa koju je predvodio vojni kapelan kapelanije „Sv. Gabrijel arkanđeo", don Ivo Topalović.

Policijskim službenicima koji su ove godine nagrađeni za savjesno, profesionalno i odgovorno postupanje u službi, te postignute rezultate u predanom radu, bit će uručene zahvalnice i priznanja.

Nastavak obilježavanja Dana policije nastavit će se i tijekom svečane proslave obilježavanja Dana obrane grada Zadra gdje će se predstaviti svi rodovi policije postavljanjem taktičkog-tehničkog zbora.

Zbog epidemije koronavirusa izostao je tradicionalan program za Dan policije, ali nagrade najboljim policajcima ipak će biti dodijeljene naknadno.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA