Biznis

NAJDUGOVJEČNIJI KADAR NA ČELU JEDNE INSTITUCIJE

Dario Jurin vodi zadarsku komoru 25 godina - zadnji mandat mu završava 2019.

Prije sedam dana je objavljen natječaj za novog predsjednika Hrvatske gospodarske komore u čemu će sudjelovati pet skupštinara iz Zadra.

ZADAR- Prije sedam dana je objavljen natječaj za novog predsjednika Hrvatske gospodarske komore u čemu će sudjelovati pet skupštinara iz Zadra.

Prema proceduri, koju nam je pojasnio Denis Ikić direktor Županijske gospodarske komore, članovi skupštine iz Zadra su Tankerska plovidba, Kali tuna, Ilirija, HsTEC, te od lani  i Čistoća.
Oni su samostalni u odluci do koje će se doći tajnim glasovanjem za jednog ili više kandidata kako je to bilo na prošlim izborima kada je skupština HGK povjerenje dala aktualnom Luki Bariloviću.

Do izbora predsjednika dogodine će doći i u Županijskoj gospodarskoj komori koju od 1992. godine vodi Dario Jurin, diplomirani ekonomist. Njemu dogodine završava mandat, nakon čega ide u mirovinu.

Jurin je, bez konkurencije, najdugovječniji Zadranin na čelu jedne institucije. Na mjestu predsjednika  zadarske komore  Jurin je u kontinuitetu već 25 godina. Uglavnom profesionalno, osim par godina kada je kao  direktor Tankerkomerca tu  dužnost obavljao volonterski uz naknadu. Prije komore, Jurin je imao političku karijeru na mjestu posljednjeg predsjednika Izvršnog vijeća SO Zadar u vrijeme bivše države.
Na svim dosadašnjim izborima za predsjednika Županijske gospodarske komore,  Dario Jurin bio je jedini kandidat kojeg je potvrđivalo Gospodarsko vijeće Županijske komore.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA