Zadar

SUD ZAPRIMIO ODLUKU

Daruvarac sljedeći mjesec ide u Remetinec na dijagnostiku

Općinski sud u Zadru zaprimio je pravomoćnu presudu protiv Darka Kovačevića Daruvarca, kojem je Županijski sud u Splitu smanjio zatvorsku kaznu s pet na četiri godine zatvora zbog prijetnje i nanošenja teških tjelesnih ozljeda 18-godišnjoj Zadranki.

Općinski sud u Zadru zaprimio je pravomoćnu presudu protiv 32-godišnjeg Darka Kovačevića Daruvarca, kojem je Županijski sud u Splitu smanjio kaznu s pet na četiri godine zatvora zbog prijetnje i nanošenja teških tjelesnih ozljeda 18-godišnjoj Zadranki.

- Presuda je stigla u petak, a mi smo je prenijeli strankama. U roku od tri dana bit će dostavljena sucu izvršenja koji zatim ima osam dana za prikupljanje podataka o okrivljeniku. Okrivljenik to rješenje preuzima u roku od 3 do 5 dana te se u sljedećih 2 do 3 tjedna mora javiti na izvršavanje kazne u zagrebački zatvor. Tamo će provesti mjesec dana tijekom kojeg će Centar za dijagnostiku odlučivati o kaznionici u kojoj će izdržavati kaznu, objasnio nam je daljnji postupak glasnogovornik zadarskog suda Denis Klarendić.

U centru, smještenom u Remetincu, obavlja se medicinska, socijalna, psihološka, pedagoška i kriminološka obrada zatvorenika.

PRIKAŽI KOMENTARE (20)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA