Kultura

NA LIDRANU U OBROVCU

David Dragaš pobijedio s dramskom izvedbom iz Lovca u žitu

U Obrovcu je četvrtu godinu održan LIDRANO, natjecanje učenika osnovnih škola Zadarske županije.

ZADAR- U Obrovcu je četvrtu godinu održan LIDRANO, natjecanje učenika osnovnih škola Zadarske županije.
Na susretu je sudjelovalo 192 učenika, 53 mentora iz 26 osnovnih škola Zadarske županije, izvijestio nas je Željko Modrić, ravnatelj obrovačke škole. Od njega smo dobili pobjednike koji su izborili državni Lidarno. Državna izbornica za LIDRANO u Obrovcu bila je Franka Klarić, akademska glumica iz šibenskog HNK-a. Ona će odlučiti hoće li na treće mjesto iz dramsko - scenskog izričaja biti nominirana dramska skupina iz OŠ Poličnik kojoj je mentor Hrvoje Dukić.
Da je u tome bio najbolji David Dragaš iz OŠ Petra Preradović, u tome nije bilo nikakve dileme (zvijezda je rođena, kazali su u povjerenstvu). Učenik 7. razreda izveo je komad iz djela za prvi razred gimnazije Lovac u žitu, koje je ukinuto najnovijim popisom obavezne lektire. Talentiranom Davidu mentor je Jadranka Amanović. Drugo mjesto je pripalo Eciji Tudorović iz OŠ Bartol Kašić koja je izvela komad iz filma Čudo. Mentorica joj je nastavnica Meri Popović.
Naslovi novinarskog izričaja Od kolijevke pa do groba...S Bogom svojim preskačem zidine, Tableti štekaju te U potrazi za boljim životom, pod šifrom autora ovim su se redoslijedom našli na listi Državno natjecanje.

Ovo je plasman školskih novina:
1 Bartulin, www.bartulin.com, predstavila je učenica Donata Mikulić a mentorica je Ana Lisica - OŠ Bartula Kašića. Na drugom je mjestu list OŠ Krste Krstića Fontana, urednici su Petar Brnin i Karla Kardum, a mentorica Dina Milat. Dite zadarsko, list OŠ Šimuna Kožičića Benje predstavili su Tatjana Ratković i Lara Perović a mentor je Stipe Vestić. Časopis OŠ Zadarski otoci, pod nazivom OZ, uredile su Karmen Brkljača i Lucia Šimac, a mentori su Vesna Dunatov i Bernarda Kamber.

Pod šiframa učenika, Županijsko povjerenstvo je predložilo njihove literarne radove: Djetinjasta baka, Moderna Crvenkapica, Muke jednog petaša, Fjaka te Di nan beside bižu?

 

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA