Zadar

NAJDUGOVJEČNIJI RAVNATELJ MEDICINSKE ŠKOLE

Davor Vidaković odlazi u mirovinu, Anita Basioli je vršiteljica dužnosti ravnateljice

Vidakoviću, koji je posljednji mandat dobio 21. lipnja 2017. godine, ugovor prestaje zbog odlaska u starosnu mirovinu

Školski odbor Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar imenovao je na svojoj posljednjoj sjednici Anitu Basioli, profesoricu hrvatskog jezika, v. d. ravnateljicom ove ustanove.

Dosadašnjem ravnatelju Davoru Vidakoviću, koji je posljednji mandat dobio 21. lipnja 2017. godine, ugovor prestaje zbog odlaska u starosnu mirovinu te je bilo potrebno izabrati njegovog nasljednika. Međutim, zbog prevencije širenja virusa COVID -19 i uputa Ministarstva znanosti i obrazovanja, obrazložio je Školski odbor, nije bilo moguće provesti natječajni postupak propisan Zakonom, pa je donesena odluka o izboru vršiteljice dužnosti.

Davor Vidaković rođen je 1955. godine u mjestu Ugljan. Godine 1988. godine izabran je za direktora OŠ „Valentin Klarin" Preko gdje je dao značajan doprinos razvoju školstva na otoku Ugljanu. Godine 1995. izabran je za ravnatelja Medicinske škole „Ante Kuzmanić" u Zadru te je jedan od najstarijih ravnatelja po stažu u hrvatskom školstvu. Ispred njega je u Zadru, koliko nam je poznato, tek Svetko Perković, koji je na čelo Pomorske škole došao godinu dana ranije.

Prije dvije godine Medicinska škola je, uz još 24 škole, imenovana Centrom kompetentnosti za područje pet županija: Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Karlovačke i Zadarske u sektoru zdravstva. Prošle je godine dobio godišnju nagradu Zadarske županije na području odgoja, obrazovanja, kulture, športa, tjelesne kulture te zdravstvenog i humanitarnog rada.

Vršiteljica dužnosti ravnatelja Anita Basioli s obavljanjem dužnost započinje 1. rujna 2020. Za vrijeme obavljanja ravnateljskih poslova, ugovor o radu na radno mjesto nastavnice hrvatskog jezika bit će stavljen u mirovanje.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA