Biznis

PONOVNO SE ISPITUJU ELEMENTI ZA STEČAJ

De Witte nije podmirio dug, Jadran Invest dobio privremenu stečajnu upraviteljicu

Posljednji dan listopada Trgovački sud u Zadru, po sutkinji Ardeni Bajlo, imenovao je Ivanku Bosotinu za privremenu stečajnu upraviteljicu nad Jadran Investom, građevinskom tvrtkom sa sjedištem u Ulici Nikole Tesle.

Posljednji dan listopada Trgovački sud u Zadru, po sutkinji Ardeni Bajlo, imenovao je Ivanku Bosotinu za privremenu stečajnu upraviteljicu nad Jadran Investom, poznatom građevinskom tvrtkom sa sjedištem u Ulici Nikole Tesle.

Postupak je inicirala Financijska agencija i potom po obustavi skraćenog stečajnog postupka Ministarstvo financija. Zastupnik dužnika Mladen Ninčević nije se odazivao pozivu suda radi davanja potrebnih obavijesti o imovini i drugim okolnostima za donošenje odluke u ovom predmetu, već je na ročište održano 12. lipnja pristupio punomoćnik Didiera Josepha Alberica de Wittea, zastupnika tvrtke s adresom u Dominikanskoj Republici. Odvjetnik je prenio izjavu De Wittea da tvrtka posluje i da će dug biti podmiren i račun deblokiran te zamolio odgodu odluke o eventualnom otvaranju stečajnog postupka za 30-40 dana.

No iz potvrde FINA-e od 10. listopada proizlazi da je žiro račun stečajnog dužnika i dalje u blokadi i to za iznos veći od onog evidentiranog prilikom podnošenja zahtjeva za provedbu skraćenog stečajnog postupka. Riječ je o dugu od 2.568.088,57 kuna.

Bosotina je dužna ispitati postoji li razlog za otvaranje stečajnog postupka te ima li stečajni dužnik imovine kojom bi se mogli pokriti troškovi postupka i dijelom vjerovnici. Svoje izvješće sudu mora dostaviti u roku od 30 dana.

Tvrtka Mladena Ninčevića i njegovih partnera i prošlih je godina bila "na radaru" Ministarstva financija zbog nepodmirenih obveza, koje je vlasnik naknadno ipak uspio servisirati, što se poklapalo se prodajom nekretnina poput zemljišta kod bivše Maraske Dogus grupi. Fina je tako u 2016. pobrojala kako je Jadran Invest 1. rujna 2015. bio u blokadi iz koje je izišao 9. studenog 2015. te ponovno ušao u blokadu 27. studenog 2015. do 30. studenog 2015., nakon čega je iz blokade izašao i opet u nju pao 21. ožujka do 29. ožujka 2016. godine.

PRIKAŽI KOMENTARE (9)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA