Zadar

KAKO SE TO DOGODILO?

Dijete koje je zaraženo dovedeno u Klaićevu sada u Zadru

Nakon što je otkriveno da je dijete pozitivno iz Grada Zagreba su bili priopćili: "Donesena je odluka da se objekt zatvara na 14 dana, te da 119 djece mora ići u samoizolaciju, kao i 16 zaposlenika."

Dijete mi je dobro, s majkom je u Zadru. Ja još nisam ozdravio. Čekam nalaze - rekao je otac prvog oboljelog djeteta od korone u Hrvatskoj za 24sata.

U glasu mu se osjetila vidna nelagodna i potresenost. Kako se osjeća s obzirom na cijelu situaciju i komentare ljudi nakon što je napustio samoizolaciju i dijete odveo sam u Klaićevu bolnicu.

- Ništa nisam namjerno napravio, Bože moj, pa u pitanju je bio djetetov život i postupio sam kako sam znao u toj situaciji. Nemojte zamjeriti no ostalo će rješavati moj odvjetnik - rekao je.

Vijest da je prvo zaraženo dijete dobro, svakako je ohrabrujuća, a do sada se u Hrvatskoj ukupno od korone oporavilo 22 ljudi. Najmlađi naš pacijent se pokazao pozitivnim 13. ožujka na dan kada je premijer Andrej Plenković objavio da se zatvaraju sve obrazovne i odgojne ustanove u Hrvatskoj.

Nakon što je otkriveno da je dijete pozitivno iz Grada Zagreba su bili priopćili: "Donesena je odluka da se objekt zatvara na 14 dana, te da 119 djece mora ići u samoizolaciju, kao i 16 zaposlenika. U tijeku je obavještavanje svih roditelja o navedenom kao i o mjerama koje su dužni poduzeti."

Vrtić je još uvijek zatvoren jer u petak protječe navedenih 14 dana od prisilnog zatvaranja. Zbog očeva kršenja samoizolacije, troje djelatnika bolnice je tada bilo primorano također se izolirati jer su bili s njima u kontaktu. Potvrdio je to medijima ravnatelj Klaićeve bolnice dr. Goran Roić.

Opisao je i kako je otac s djetetom došao u jutarnjim satima na dijagnostičku pretragu. U tim trenucima otac je još čekao nalaze na korona virus koji su se ubrzo pokazali pozitivnima. Nakon incidenta je i dijete bilo pozitivno.

- U tom trenutku u čekaonici su bila dva roditelja i dvoje djece, a kontakt s njim su imala tri zaposlenika. Nakon što smo dobili potvrdu da je čovjek bolestan, odmah smo kontaktirali epidemiološku službu i odmah su obaviješteni svi kontakti - rekao je Roić nakon čega su zatvorili odjel bolnice gdje su se oboljeli kretali te ga dezinficirali.

 

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA