Zadar

OČEKUJU SE ZASTOJI

Dionica Tuđmanove uz City Galleriju postaje jednosmjerna, regulacija na snazi do prosinca

U ponedjeljak u 9 sati na snagu stupa treći dio najavljene prometne regulacije u sklopu proširenja Ulice Franje Tuđmana. U dijelu te ulice između ulica Put Murvice i Put Stanova zatvara se jugozapadni kolnički trak.

U ponedjeljak u 9 sati na snagu stupa treći dio najavljene prometne regulacije u sklopu proširenja Ulice Franje Tuđmana. U dijelu te ulice između ulica Put Murvice i Put Stanova zatvara se jugozapadni kolnički trak.

- Promet će se odvijati jednosmjerno i to od ulice Put Stanova u smjeru istoka prema Bulevaru. Promet u smjeru zapada (Borik, Petrići) preusmjerit će se obilazno na Put Murvice i Zrinsko-Frankopansku ulicu. Pozivamo sve sudionike za strpljenje u prometu zbog mogućih zastoja, poštivanje znakove privremene regulacije prometa i korištenje obilaznih pravaca. Također upozoravamo vozače na pojačan oprez prilikom vožnje spomenutim dionicama, navode iz Odsjeka za ceste i promet uz grafički prikaz ljetne regulacije prometa uz trgovački centar City Galleria.

Kako doznajemo od Ante Ćurkovića, v.d. pročelnika Upravnog odjela za EU fondove koji je zbog izvora financiranja nositelj ovog projekta, ovakva prometna regulacija u Ulici Franje Tuđmana trajat će se sve do 12. prosinca.

- Ovisno o napretku radova, nakon toga će se uvesti nova privremena prometna regulacija, rekao nam je Ćurković.

Podsjetimo, radove vrijedne 22 milijuna kuna izvodi zadarski Lavčević. Počeli su u svbnju, a ako se budu odvijali planiranom dinamikom, završit će u travnju 2022. godine.

Rekonstrukcija Ulice Franje Tuđmana predstavlja ključnu komponentu 35 milijuna kuna vrijednog EU projekta „Razvoj i implementacija inteligentnog prometnog sustava i rekonstrukcija prometnice s prioritizacijom vozila javnog prijevoza i biciklističkom stazom u gradu Zadru - ITS", koji je financiran kroz ITU mehanizam. Nakon rekonstrukcije Zadar će dobiti novu četverotračnu prometnicu u dužini od 890 metara, s obostranim nogostupima, biciklističkim stazama te prioritizacijom vozila javnog gradskog prijevoza.

PRIKAŽI KOMENTARE (20)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA