Biznis

TANKERSKA NEXT GENERATION POSLOVALA S DOBITI

Dioničari se nisu bunili jer nisu dobili dividendu, ali su iz CO zamijenili člana NO TNG

Jučerašnjim danom počeo je novi mandat od četiri godine članovima Nadzornog odbora Tankerska Next Genatarion (TNG).

ZADAR- Jučerašnjim danom počeo je novi mandat od četiri godine članovima Nadzornog odbora Tankerska Next Generation (TNG).

Zadarsku brodarsku tvrtku nadzirat će i dalje predsjednik Ivica Pijaca, njegov zamjenik ostaje Mario Pavić, a član Nikola Koščica - trojac iz Tankerske plovidbe koja je osnivač (matična tvrtka) TNG. Ostale dioničare predstavljaju u NO Joško Miliša i Dalibor Fella. U sastavu nadzora došlo je do promjene jer je Croatia Osiguranje, kao vlasnik tri posto udjela u TNG, predložila da se dosadašnji Nikola Mišetić, koji je u svibnju prestao biti član Uprave CO, zamijeni s Fellom. Bio je to protuprijedlog za skupštinu dioničara TNG kojeg su iz CO objasnili da će Fella svojom stručnošću i iskustvu u financijama pridonijeti boljem radu NO.

Za razliku od prošle godine, nitko od tih dioničara koji su uložili svoj kapital u stvaranju najmanje brodarske tvrtke, ove godine nije se usprotivio odluci o tome da neće biti dividende iako je u 2018. godini ostvarena dobit od 6.3 milijuna kuna. Uprava, koju predstavlja John Karavanić, predložila je da se ona zadrži s obzirom na poslovne rezultate u 2018. godini te predviđanju tržišta za produkt tankere u ovoj godini. Kao i za ostale brodare, poslovanje na međunarodnom tržištu spašeno je u posljednjem kvartalu prošle godine. Tankerska Next Generation raspolaže sa šest tankera. Kada budu gradili novi, koristit će veći udio vlastitog novca, najavljeno je među ostalim u izvještaju o kompleksnom i zahtjevnom poslovanju.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA