Kultura

SUVREMENI PLES

Diplome drugoj generaciji plesačica Blagoja Berse

Prva generacija je izašla s pet plesača suvremenog plesa, dok je ovaj put završilo čak jedanaest učenica

U srijedu, 19. lipnja u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Blagoje Bersa, nakon kratkog koncerta dodijeljene su diplome maturantima Glazbene škole Blagoje Bersa, glazbenicima i plesačima.

Ovo je druga generacija maturanata plesača Srednje škole suvremenog plesa. Škola je osnovana prije šest godina, a polaznici se upisuju svake druge godine. Prva generacija je izašla s pet plesača suvremenog plesa, dok je ovaj put završilo čak jedanaest učenica. To su: Maja Petani, Korina Oltran, Petra Pedišić, Klara Zrilić, Ines Smrkinić, Lana Prtenjača, Lana Matešić, Rahela Košta, Lorin Matea Stanin, Lara Čačić i Tina Gladović.

Njihova razrednica Vlasta Marotti Hrašćanec i ravnateljica Glazbene škole Blagoje Bersa Branka Višić su uz pozdravni govor i lijepe želje u budućem radu uručile prigodne poklone i diplome. S njma su tijekom školovanja osim već spomenute razrednice radili nastavnici Jasna Frankić Brkljačić, Nebojša Lakić, Lucija Mikas, Sanja Petrovski, Darko Brkljačić i Marijana Jakuš.

Plesni odjel u Zadru postoji od 1970. i to je bila druga škola suvremenog plesa koja je osnovana u Hrvatskoj. Naredne godine plesna škola će raznim događanjima proslaviti i obilježiti pola stoljeća postojanja. Uz već spomenutu Osnovnu i Srednju školu suvremenog plesa, prije 22 godine osnovan je i Odsjek za klasični balet, te Područni odjel Preko. Zadar je prepoznat kao značajan plesni centar, a škola dugi niz godina kontinuirano služi kao rasadnik brojnih plesnih umjetnika, pedagoga, koreografa te grupa i ansambala nastalih u posljednjih tridesetak godina u Zadru i Hrvatskoj.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA