SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713564000 AND gallery_id = 9540File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713564000, '9540', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Direktor najbolje zadarske tvrtke LTH Metalni lijev otkrio da su već godinu dana u recesiji - Vijest - 057info - Zadar

Biznis

ŠTO POVEZUJE DOBITNIKE ZLATNE KUNE?

Direktor najbolje zadarske tvrtke LTH Metalni lijev otkrio da su već godinu dana u recesiji

Angelina charter u kategoriji malih, HS Tec srednjih a LTH Metalni lijev među velikim poduzećima - to su dobitnici Zlatne kune za poslovanje u 2018. godini.

Angelina Charter u kategoriji malih, HSTec srednjih, a LTH Metalni lijev među velikim poduzećima - to su dobitnici Zlatne kune za poslovanje u 2018. godini. Oni su u svojim kategorijama nagrađeni prema kriterijima Županijske gospodarske komore koja je danas upriličila svečanu dodjelu tog priznanja uz druženje osoba iz gospodarstva.

Prvu Zlatnu kunu primio je mladi direktor Luka Šangulin, najavljujući širenje najveće hrvatske charter flote i na našu petu marinu Frapa. Angelina Charter ima 176 brodova, grupacija broji 87 zaposlenika, a ti podaci potvrđuju kako je Biograd, sjedište te tvrtke, ne samo pionir nautike, već i njezino žarište. Luka Šangulin je i strastveni jedriličar, predsjednik grupacije krstaša po ORC premjeru, koji je često bio pobjednik regata krstaša.

HSTecu ovo nije prva Zlatna kuna, ali ih čini jednako ponosnim. Kako predsjednika Nadzornog odbora mr. sci. Željka Goju tako i njegovog nasljednika na direktorskom mjestu Mladena Šarliju. S 90 zaposlenih ta zadarska perjanica visoke tehnologije i najveći izvoznik, prema riječima direktora Šarlije, prima i zadržava stručne ljude, spremne raditi na inovativnim projektima.

S njima je jako povezan dobitnik pete zaredom Zlatne kune, benkovačka tvrtka LTH Metalni lijev koja s 500 zaposlenih proizvodi za auto industriju Europske unije i ima 350 milijuna kuna godišnjeg prihoda od prodaje.

Direktor Milivoj Knežević je u video prikazu te tvrtke objavio kako su oni već godinu dana u krizi. Došlo je do pada potražnje i prodaje na što su utjecali svjetski trendovi: američko- kineski trgovinski rat, Brexit...Ali mi nismo tu da kukamo, već smo reagirali s optimalizacijom poslovanja, kazao je Knežević. U zahvali u ime laureata, direktor LTH Metalni lijeva, dolio je i optimizam.

- Vidjeli ste one dizalice uz naš pogon. Mi se širimo, ulažemo u automatizaciju. To najbolje znaju naše kolege iz HS Teca. Došli smo dolje, ali već idemo prema izlazu, poručio je Knežević.

On je mali govor posvetio i samoj nagradi Zlatna kuna za koju će, bez obzira na recesiju koja se na njih prelila s europskog tržišta, ostati i dalje u konkurenciji za tu gospodarsku nagradu.

- U početku smo mislili kako ćemo se uspoređivati s ikonama zadarske ekonomije, ali izgleda da smo mi postali ti s kojima se treba uspoređivati. Ne dolazi to samo od sebe. Dugotrajno je to ulaganje u razvoj. Mi smo jahali na tim valovima i to brže i intenzivnije nego naša auto industrija, poučak je Milivoja Kneževića kojem je temeljac udario Željko Uzelac, također ponosni bivši direktor i suvlasnik jedinog pogona sačuvanog iz starog Bagata.

Predsjednik zadarske komore Dario Jurin u svom je uvodnom obraćanju istaknuo kako je nestala mala bojazan od recesije koja se pojavila početkom godine i kako se kriza sigurno neće dogoditi. A to je saznao, istaknuo je Jurin, upravo u razgovoru sa zadarskim gospodarstvenicima.

Sva tri ovogodišnja dobitnika nisu samo primjeri odličnog poslovanja nego i mudre kadrovske politike - nadzora starijih i operative prenesene na mlađe poduzetnike: Miro i Luka Šangulin, Željko Goja i Mladen Šarlije, te Željko Uzelac i Milivoj Knežević.

Zlatna kuna za najbolje poslovanje 2018.
Foto: 057info (Krešimir Sorić)
PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA