Zadar

ŠTO SE DOGAĐALO NAKON BIJEGA S MJESTA PROMETNE?

Direktor općinske tvrtke završio iza rešetaka, a načelnik još razmišlja o smjeni

Direktor komunalnog poduzeća, koji je na Uskrsni ponedjeljak pijan automobilom oborio pješakinju pa poibjedao s mjesta prometne nesreć, završio je iza rešetaka.

Direktor komunalnog poduzeća iz Polače, koji je na Uskrsni ponedjeljak pijan automobilom "pokupio" i teško ozlijedio pješakinju pa pobjegao s mjesta događaja, završio je iza rešetaka.

- Obavještavamo Vas da je osumnjičenik S.P., star 48 godina, jučer priveden kod suca istrage, a nakon što je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu, te mu je sudac istrage na prijedlog ODO-a Zadar temeljem odredbe čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP/08 (opasnost od ponavljanja kaznenog djela) odredio istražni zatvor, odgovorila je na naš upit glasnogovornica Županijskog suda u Zadru Dijana Grancarić.

Nakon takve odluke, načelniku Općine Polača Tomislavu Prtenjači, čijom je odlukom S.P. postavljen za direktora, ponovili smo jučerašnje pitanje koje glasi: "Hoćete li ga smijeniti?"

- Nisam još donio odluku. To se dogodilo izvan radnog vremena, upravljao je osobnim automobilom, rekao nam je Prtenjača.

Kada smo mu spočitnuli kako takav nemoralan čin ne priliči funkciji koju plaćaju porezni obveznici, Prtenjača nam je odgovorio:

- On je to napravio, svjestan je svojih postupaka i za to će odgovarati. Ne možemo čovjeku odmah glavu otkinuti, mislim da je logično i moralno da ga prvo vidim i razgovaram s njim. On ne može ni sam dati ostavku jer je pritvoren na mjesec dana. Velika je mogućnost da neće više biti direktor, a i izbori su ubrzo, dodao je Prtenjača.

Do nas je došla informacija kako se 48-godišnjak nakon bijega zaključao u općinske prostorije te kako ga je upravo načelnik nagovorio da se preda policiji. Kako doznajemo, uhićen je u neposrednoj blizini zgrade Općine.

- Vidio sam ga tog popodneva u nogometnim prostorijama, ali čovjek je sam zvao policiju, Nisam nikoga nagovarao, rekao nam je načelnik pitajući nas odakle nam ta informacija jer on zna "odakle vjetar puše", no ne želi nikoga izravno prozivati. Za kraj razgovora ipak nam se ispričao jer je, zbog cijele situacije i svojih obveza, vidno uznemiren.

 

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (11)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA