Kultura

U SKLOPU IZLOŽBE ANTE GRČIĆA

Djeca i muzej-edukacija i crtanje: radionice za prvašiće

U sklopu izložbe Istočnomediteransko staklo - Kolekcija Ante Grčića otvorene 04. prosinca 2018. u Muzeju antičkog stakla u Zadru održat će se pedagoške radionice „Djeca i Muzej - edukacija i crtanje".

U sklopu izložbe Istočnomediteransko staklo - Kolekcija Ante Grčića otvorene 04. prosinca 2018. u Muzeju antičkog stakla u Zadru održat će se pedagoške radionice na temu antičkog stakla istočnomediteranske provenijencije pod naslovom „Djeca i Muzej - edukacija i crtanje" koje vodi Anamarija Gorenc (05. - 07. prosinca 2018. u 9 h). 

Organizatori programa su Muzej antičkog stakla i Osnovna škola Petra Preradovića u Zadru. U program će biti uključeni učenici prvih razreda.
Radionicu prati iznimno zanimljiv i raznoliki tematski sadržaj uz demonstraciju puhanja stakla u muzejskoj staklarskoj radionici koju vodi staklopuhač Marko Štefanac. Tijekom demonstracije puhanja učenici će se upoznati i sa staklenom sirovinom, alatima te pećima za taljenje i izradu stakla. 

U prvom dijelu obilaska učenicima će biti predstavljen Muzej te će krenuti u razgledavanje izložbe Istočnomediteransko staklo. Izloženi predmeti poslužit će kao podloga za glavni dio programa kojeg čini radionica crtanja. Mladi posjetitelji će u muzejskom okruženju stvoriti vlastita umjetnička djela u bojama i nijansama antičkih i srednjovjekovnih izrađevina.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA