Zadar

ODEREĐEN MU JE JEDNOMJESEČNI PRITVOR

Djelatnik Gradske uprave u pritvoru zbog prijetnji epidemiologu Mediću na Facebooku

Umjesto na poslu u gradskoj upravi službenik Mario Živković posljednjih se 17 dana nalazi, ni manje ni više, nego iza rešetaka!

Umjesto na poslu u gradskoj upravi službenik Mario Živković posljednjih se 17 dana nalazi, ni manje ni više, nego iza rešetaka!

Kako doznajemo, priveden je zbog prijetnji koje je putem društvenih mreža izrekao voditelju Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar dr. Alanu Mediću. U njima je spominjao "skalp" i izražavao nezadovoljstvo propagiranjem cijepljenja, no sadržaj cijele objave više se ne može vidjeti jer je izbrisan profil s kojega su upućene navodne prijetnje.

- Vezano za Vaš upit, izvješćujemo Vas kako je sudac istrage 11. srpnja prihvatio prijedlog ODO Zadar te je protiv navedenog osumnjičenika temeljem odredbe čl. 123. St. 1.toč. 3. ZKP/08 (zbog opasnosti od ponavljanja djela), osumnjičeniku odredio istražni zatvor zbog osnovane sumnje u učin kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 3. KZ/11, a koji istražni zatvor po istom rješenju može trajati najdulje mjesec dana, a računa se od dana uhićenja i to od 10. srpnja te može trajati do 10. kolovoza, informirala nas je sutkinja Dijana Grancarić, glasnogovornica Županijskog suda u Zadru.

Svega dva dana ranije, Živkoviću je izdana mjera opreza nakon što je priveden zbog sumnje da je prijetio i jednom zadarskom novinaru. Prema navodima iz prijave, iznerviran njegovim pisanjem, gradski službenik odgurnuo je novinara i uputio mu prijeteće riječi. Incident se dogodio 8. srpnja u večernjim satima na Krešimirovoj obali, a sudac ga je nakon toga pustio na slobodu uz mjeru opreza zabrane približavanja da bi dva dana kasnije ipak završio u istražnom zatvoru zbog novog slučaja prijetnje.

Iako ga već duže nema na poslu, gradskoj upravi naš je jučerašnji upit bio prvi glas o događaju.

- Grad Zadar zatražio je od nadležnih službi informaciju o događaju koji navodite u svom pitanju. Po dobivanju informacije i ovisno o njezinom sadržaju postupit će se u skladu s člankom 67. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi. U ovom trenutku nismo upoznati s izjavama, ali ističemo nultu toleranciju na bilo kakav oblik nasilja, rekli su nam u Gradskoj upravi, da bi nakon toga potvrdili da Živković koristi godišnji odmor.

Ovaj zaposlenik Odsjeka za javnu nabavu Upravnog odjela za financije već je ranije bio u medijima kao inicijator zatvaranja deponija na Diklu. Tada je istaknuo da se "na odlagalištu „neopasnog" otpada u Diklu radi o organiziranom kriminalu, kao i na svakom deponiju u Hrvatskoj".

 

PRIKAŽI KOMENTARE (20)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA