SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713477600 AND gallery_id = 10957File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713477600, '10957', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Do Uskrsa spoj na Bilom brigu, za Žmiriće nije gotov projekt, a kad će nova zaobilaznica? - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

FOTO: DIREKTOR HRVATSKIH CESTA U DUKIĆEVOJ KAMPANJI

Do Uskrsa spoj na Bilom brigu, za Žmiriće nije gotov projekt, a kad će nova zaobilaznica?

Kada je posljednji put bio u Zadru, direktor Hrvatskih cesta, Josip Škorić nije znao kad će početi radovi na rekonstrukciji spoja Puta Biliga s državnom cestom, tzv. zadarskom zaobilaznicom.

Kada je posljednji put bio u Zadru, direktor Hrvatskih cesta (HC), Josip Škorić nije znao kad će početi radovi na rekonstrukciji spoja Puta Biliga s državnom cestom, tzv. zadarskom zaobilaznicom. Danas je na licu mjesta znao da, iako je danas objavljen natječaj za izvođača radova, oni ne mogu početi prije „debele jeseni".

- Vidiš kako je sad prometno, a tek na ljeto, ne može se izaći, upoznao je domaćin Branko Dukić direktora HC-a, uputivši ga i na dječji vrtić (ispod bazne stanice op.a) koji se nalazi preko te za život opasne ceste.

Gradske vlasti više od 10 godina najavljuju da će riješiti tu crnu točku Bilog briga. Sada će je financirati Hrvatske ceste s najmanje 7 milijuna kuna, koliko je procjena vrijednosti radova prema projektu kojeg je radio Donat.

Direktor Hrvatskih cesta očekuje da bi do Uskrsa 2022. mogli biti završeni radovi planirani na 12 mjeseci.

Daleko veći i složeniji cestovni zahvat rekonstrukcije čvora Rokići u Šibeniku (prema projektu Donata), vrijedan 30 milijuna kuna, završen je za 10 mjeseci.

- To vam je do izvođača radova, kazao je Škorić na novinarsku primjedbu. Naravno, radi se o Strabagu.

Kako je moguće da se rekonstrukcija Žmirića procjenjuje na 50 milijuna i nalazi se u planu Hrvatskih cesta za ovu godinu?

- Još nismo dobili projektnu dokumentaciju i troškovnik i ne znamo kolika će biti procjena, kazao je Škorić.

On očekuje da će se krajem ove godine raspisati natječaj za rekonstrukciju raskrižja Žmirići.

- Taj posao će se raditi u sklopu aglomeracije Petrčane, kazao je direktor Hrvatskih cesta.

Nova zadarska zaobilaznica, odnosno izmještena D-308 u dužini od 2.5 kilometra, prema riječima Škorića, bit će najvažnije prometno rješenje kojeg će Hrvatske ceste ostaviti u Zadru. S njim bi se počelo tek 2022., a kada će se napraviti četverotračna cesta od raskrižja Žmirići do onog kod Supernova centra, pitanje je za koje će trebati čekati odgovor.

Kao i onaj kojeg smo dobili i od samog direktora Hrvatskih cesta za Ulicu Nikole Šubića Zrinskog koja još nije završena, a daleko je i uporabna dozvola. Još uvijek se čeka na izmjene građevinske dozvole za izmjestiti trafostanicu što nije bilo predviđeno projektom, kazao je direktor Škorić i dodao kako je cesta tehnički ispravna. Gradonačelnik Dukić je zahvalio na toj cesti i na tome da su uklonjeni stupovi javne rasvjete s nogostupa koji je, međutim, i  dalje ostao nepropisno uzak.

 

zaobilaznica
Foto: 057info (Krešimir Sorić)
PRIKAŽI KOMENTARE (67)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA